Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez arcüreggyulladás lehet?

Ez arcüreggyulladás lehet?

Figyelt kérdés

tehát eléggé megvagyok fázva és a bal arcüregem fáj nyomásra illetve ha lehajolok megérzem hogy fáj.

Holnap megyek vele orvoshoz majd

2023. febr. 5. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Férjemnek is ez volt. Netes keresgélés után mi is azt gondoltuk arcüreggyulladás. De a doki azt mondta az ennél jobban fájna. Szóval ezek szerint nagyon fáj. Adott antibiotikumot. És attól jobban is lett.
2023. febr. 5. 21:37
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2023. febr. 5. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű. Ne nyomkodd, mert szétviheted a bacikat a szövetekben. Orrspray ilyenkor hasznos lehet, én sose használok csak ha ritkán hasonlóan már kezd fájni, arcüregre húzódni, nekem így képes volt már párszor megakadályozni hogy rosszabbra forduljon. Nyugodtan vegyél be egy vény nélküli fájdalomcsillapító-gyulladáscsölkentő gyógyszert éjszakára, (algopyrin, advil,cataflam, amelyik bevált) az is segít hogy a gyulladást kicsit lehúzni. Amíg nem látott orvos szerintem nem érdemes feltétlen forró párát nyomni rá (inhalálás) mert néhány esetben rosszabbat tehet a túl meleg gőz, de a párás levegő alapvetően segít (ha van párologtató az a legjobb, illóolaj is mehet bele). Ha nincs, radiátorokra tegyél tálkában vizet. Fürdőt is vehetsz, azzal mivel benne ülsz nem tudsz túl forró párát létrehozni, vagy sósvizes átmosás (Gyógyszertári streil! Pl streimar. Nem házilag kevert csapvízből :D ) is segít tisztítani. Bioptron vagy infralámpa is jó azok szerint akik szoktak ilyeneket használni, de én orvos nélkül azokhoz sem nyúlnék ha valóban fáj. Ne hajolgass, és próbálj kicsit magasabb párnán aludni. Sok pihenés, sok tea, folyadék a legjobb amit holnap a dokiig tehetsz. És mindenképp menj el, nagyon el tud húzódni kezelés nélkül :( jobbulast!
2023. febr. 5. 21:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Elég gyanús hogy arcüreg igen, tipikus tünete ha lehajolsz és fáj. Elsőhöz hozzátenném hogy az erősség attól függ mennyire van begyulladva. Értem én a dokit, de nekem is kezdődő arcüreggyulladás volt amikor MÉG nem fáj annyira de aztán egyre erősebben fáj ha nem kezelik. Antibiotikum pont erre való.
2023. febr. 5. 22:56
 5/5 anonim ***** válasza:
4 gondolom ezért adta az antibiotikumot
2023. febr. 5. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!