Akinek a hozzátartozója alkohol okozta májzsugorban szenvedett, milyen végkifejlet következett be, illetve hol(kórház, intézet, otthon)?
Általában hamar vége , az anyud esetében ugy latszik a jó Isten akar adni meg egy kis időt.
Nem tudnini mennyit , hasznaljatok ki az együtt töltött időt amig lehet!
Üdv
Édesanyám szervezete nem rég adta fel a szolgálatot 60 évesen, 20 éve ivott és dohányzott is mellé, de töményebben 8 éve.
Láz, köhögés, gyengeség, fogyás (azelőtt is csont és bőr volt), szapora légzés az utolsó 1-2 napjában, folyamatos hasmenések (hasnyálmirigy és hashártya gyulladása miatt), sárga szemek és persze a tagadás, ő köszöni, jól van/volt. Délelőtt is még ellenkezett, nem kért segítséget, nem kérte a mentőket, pedig már csúszott-mászott szinte. Este pedig úgy találtam rá a földön fekve megmeredve. Valaki ott fenn úgy akarta, hogy ne szenvedjen tovább. Ha nem lett volna a hasnyálmirigy és hashártya gyulladása és megmentették volna a leálló szívét, az utolsó időszak kínok kínja lett volna mind neki, mind a családtagoknak, mert már annyira tönkre volt menve a mája. Semmi esélye nem maradt volna, legalább már 1 évvel ezelőtt abba kellett volna hagynia teljesen az ivást.
Szóval így járt mindenki a legjobban, leginkább édesanyám.
Erőt és kitartást kívánok neked, remélem nem szenved sokat édesanyád. Az enyém már nem.
Nemrég vesztettem el a társam. Február 8án ebben a betegségben.
Nagyon nehéz. Én végig mellette voltam, csont és bőr volt már a végén, lesoványodott, fel volt vizesedve a hasa, végtagjai ödémásak voltak.Senkinek nem kívánom hogy ilyen szenvedésen menjen keresztül. Ő is alkohol okozta májcirrózisban halt meg, amikor letette az italt, már késő volt, mert addigra kialakult a hasvíz is
Jajj de borzalmas, nagyon sajnálom #6#
Hány éves volt?
2017ben letette az italt és a cigit. De akkor is már késő volt. Akkor lecsapoltak tőle 30 liter folyadékot, utána kicsit jobban lett.. gyógytorna,rehab miatt, aztán 2020ban egész nyáron bent feküdt a klinikán, két húgyúti fertőzése lett. .tavaly vérszékelés szövődmény alakult ki, kapott TIPSET is amivel csak a gond volt, mindig elzáródott.. december közepén egy TIPS revízióra kellett mennie de sajnos fertőzést is kapott aztán és február 8-án meghalt.
6os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!