Okozhat alvásproblémákat az alkohol megvonása?
A sör remek altató, a benne lévő komló ugyanis nyugtató hatású, ezért jobban lehet tőle aludni. Nem csoda, hogy mióta nem iszol lefekvés előtt nem tudsz rendesen aludni, gyakorlatilag olyan mintha eddig altatót szedtél volna, amit most hirtelen abbahagytál.
Amúgy szerintem az az 1 doboz sör nem hiszem, hogy ártana mivel tele van b vitaminnal és a sör az egyik legegészségesebb alkohol. És ezt úgy mondom, hogy én nem szeretem a sört...
A stressz okozza amit eddig a szőnyeg alá volt söpörve.
Az alkoholizmus ugyanis az amikor állandóan valamennyi szesz van a véredben, és amikor tisztulsz ki - jönnek az elvonási tünetek. A sörtől ezért jellemzően nem alakul ki fizikai függőség, mert viszonylag rövid ideig hat, és míg pl alszol kitisztulsz. 1 sör amúgy se sör. Ahhoz hogy minimális elvonásod legyen napi 6-10 litert kell inni (éjszaka is) kb 2 hónapon át.
Én már csak tudom mert a sörrel kezdődött az alkoholizmusom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!