Megtörténhet ez újra? Vagy hasonló? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Anyukám 1.5 hete szívinfarktust kapott. Hálistennek időben sikerült felismerni, orvost, mentőt hívni, így a jó Istennek és az orvosoknak hála ma is velünk lehet. A kórházba megkatéterezték. Azóta jól van szerencsére, szívultrahang kimutatta, hogy nem károsult a szíve és minden rendbe van. Kapott gyógyszereket a kórházba is, már 2napja itthon van, szedi amiket felírtak. Nagyon nagyon kétségbe vagyok esve, félek, hogy újra megtörténik, vagy elveszítem. Még csak 17 vagyok…valakinél volt hasonló? Vagy véleményt, tapasztalatot, mindent meghallgatok. Köszönöm!! <32023. jan. 9. 19:30
1/9 anonim válasza:
Az biztos,hogy nagyon kell vigyáznia magára anyukádnak. Úgy tudom,ha egyszer megtörtént akkor megtörténhet újra. Viszont ebben az esetben úgy gondolom kisebb az esélye. Inkább az orvossal beszélj. Egy biztos,próbálj meg ne félni.
2/9 anonim válasza:
Anyukád valószínűleg még fiatal, s ami fontos: a korai beavatkozás miatt nem halt el a szívizomzatából semennyi. Természetesen szükséges életmódváltás, étrendváltás mellett a szíve még 100 évig dobogni fog...kis túlzással persze.
3/9 anonim válasza:
Ha egészségkárosító életvitel miatt kapta (erős dohányzás, önkizsigerelés, stressz, kezeletlen vérnyomás- vagy koleszterinprobléma, elhízás), azzal fel kell hagynia.
4/9 A kérdező kommentje:
Az orvos azt mondta a sikeres beavatkozásnak köszönhetően kevés a valószínűsége, hogy újra megtörtenik. Anyukám normál súlyú, de ezután nyilván odafigyelünk arra, hogy mit ajánlott és nem ajánlott fogyasztani. Anyu nem dohányzik egy pár hónapja. Reménykedem a legjobbakban, csak tényleg nagyon féltem.
2023. jan. 9. 20:17
5/9 anonim válasza:
Meg szabad kérdezni, hogy mennyi idős édesanyád?
7/9 A kérdező kommentje:
45 éves és korábban rendszeresen dohányzott.
2023. jan. 9. 22:57
8/9 anonim válasza:
45 évesen még nagyon fiatal, így jó eséllyel teljesen felépül. természetesen érdemes a dohányzáson és a hajlamosító tényezőkön kívül a lelki-érzelmi oldallal is foglalkoznia, hiszen a szív általában erről a területről jelez...
9/9 anonim válasza:
Az ismeretségi köröm alapján egy sztent után jöhet még később is, akár több is. Bankszámla kedvezményezetti rendelkezést érdemes megtenni (ez nem morbid okoskodás, hanem nagyon praktikus intézkedés, én is megírtam annak idején).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!