Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Most akkor, hogy van ez az...

Most akkor, hogy van ez az albinizmussal?

Figyelt kérdés

Olvastam az albinizmusról és találtam pár érdekes dolgot. Például azt írják, hogy lehet kék, szürke vagy piros szem. Nagyon fehér bőrük van és világos hajuk. Viszont a szem rossz és a fényre nagyon érzékeny.

[link]

De nekem is világos kék szemem van, fehér bőrű vagyok igaz világos barna a hajam, a szempillám meg a szemöldököm fekete

és én nem tapasztalok ilyet, jó nem nézek a napba de azért nem kell szemüveg meg kibírok menni strandra.

De lehet akkor valamennyire én is albínó vagyok mert pár tulajdonság igaz rám pl. Kék szem meg fehér bőr.

2023. jan. 5. 23:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy az. Ahogy szatyor sem, hiába van két füled.
2023. jan. 6. 06:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én albínó vagyok . Nem ilyen egyszerű konkrétan annyira zavarja a fény a szememet , hogy napszemüveg nélkül nem látok és igen eléggé rossz a látásom alapból viszont dioptriás szemüveggel lehet korrigálni , bőröm rettentően érzékeny konkrétan fényvédő krém nélkül pikk pakk pár perc alatt le égek még télen is . Hajam és mindenem hófehér mivel nincs pigment a szervezetemben, illetve emiatt is vörös a szemem . Legegyszerűbben így tudtam le írni a lényeget.
2023. jan. 10. 00:30
 3/6 A kérdező kommentje:
De akkor mi a különbség egy fehér(pl.szőke) ember és egy albínó között??
2023. jan. 10. 20:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Meg hogy lehet hogy az én szemem nem ennyire érzékeny?
2023. jan. 10. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az albínó embereknek pigmenthiánya van. A többi ember bőr-haj-szemszínét pedig a pigmentek fajtája, aránya és mennyisége határozza meg. Az eumelaninnak 2 változata van, amelyek barna és fekete színt adnak, a feomelanin pedig inkább a vörös színért felelős. [link]

Macskáknál egy gén fakóbbá teszi a bundájukat ("dilute"), így a feketéből szürke/kék, vörösből krém lesz. Az albínó macska bundája viszont fehér.

2023. jan. 10. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok nincs pigment a szervezetemben emiatt nincs úgymond színem sem . A szem érzékenysége meg nem feltétlen köthető ehez , fényérzékeny szem sokmindenkinél lehetséges .

Nekem is és minden más albínónak vörös a szemünk ez olyankora akik nem ezzel a génhibával születtek nem tud előfordulni egyáltalán egyszerűen nincs semmi természetes védelmünk a fények és az uv ellen

2023. jan. 13. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!