Most akkor, hogy van ez az albinizmussal?
Olvastam az albinizmusról és találtam pár érdekes dolgot. Például azt írják, hogy lehet kék, szürke vagy piros szem. Nagyon fehér bőrük van és világos hajuk. Viszont a szem rossz és a fényre nagyon érzékeny.
De nekem is világos kék szemem van, fehér bőrű vagyok igaz világos barna a hajam, a szempillám meg a szemöldököm fekete
és én nem tapasztalok ilyet, jó nem nézek a napba de azért nem kell szemüveg meg kibírok menni strandra.
De lehet akkor valamennyire én is albínó vagyok mert pár tulajdonság igaz rám pl. Kék szem meg fehér bőr.
Az albínó embereknek pigmenthiánya van. A többi ember bőr-haj-szemszínét pedig a pigmentek fajtája, aránya és mennyisége határozza meg. Az eumelaninnak 2 változata van, amelyek barna és fekete színt adnak, a feomelanin pedig inkább a vörös színért felelős. [link]
Macskáknál egy gén fakóbbá teszi a bundájukat ("dilute"), így a feketéből szürke/kék, vörösből krém lesz. Az albínó macska bundája viszont fehér.
#2 vagyok nincs pigment a szervezetemben emiatt nincs úgymond színem sem . A szem érzékenysége meg nem feltétlen köthető ehez , fényérzékeny szem sokmindenkinél lehetséges .
Nekem is és minden más albínónak vörös a szemünk ez olyankora akik nem ezzel a génhibával születtek nem tud előfordulni egyáltalán egyszerűen nincs semmi természetes védelmünk a fények és az uv ellen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!