Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az olcsóbb okosórák is olyan...

Az olcsóbb okosórák is olyan pontossággal jelzik ki a vérnyomást mint a drágábbak?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy ezek nem teljesen pontosak, de vajon van eltérés az olcsóbb (20-40 ezres) és a drágább (100-150 ezres) között? Konkrétan a vérnyomás, és pulzusszám mérés része érdekelne.

Ha valaki pl kokaint szív, akkor az óra kimutatja mikor csökken a hatás, és pulzus?

2023. jan. 4. 19:28
 1/5 A kérdező kommentje:

Pl ilyen olcsóbb 20 ezres huawei-re gondolok

[link]

2023. jan. 4. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Én olyan okosórát kaptam karácsonyra ( értéke kb. 20 000 Ft ) ami úgy is méri a pulzusomat, ha nincs a karomon. Vérnyomást is tud így mérni! Szóval az tök kamu.
2023. jan. 4. 19:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Pff. Az komoly #2. Akkor ezzel inkább nem tervezek komolyan. Inkább veszek vérnyomás mérőt :)
2023. jan. 4. 19:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pulzust már a 10-15.000 Ft-os Mi Band-ek is 5-10 BPM pontossággal mérnek, #2 - meglepődnél, de ennek ellenére tényleg pontosan mérnek. Persze, egy drágább kütyü már nem csinál ilyet, de ettől függetlenül az olcsóbb is rendesen méri a pulzust. Annyi a különbség, hogy bizonyos, mindennapi helyzetekben nem annyira pontos - például alvás közben ha félrecsúszik, futás közben, miközben csúszkál vagy úgy általában, ha nem elég szoros. Ilyen esetekben egy drágább eszköz sokkal pontosabb.

Vérnyomásmérést engedjük el. Már az SpO2 mérése is eléggé húzós csuklón, de a vérnyomás... Valójában egy kalibrálás után SpO2 és BMP szintből számolják ki az órák, de borzalmasan pontatlan. És valószínűleg mindig is az lesz az olyan órák esetében, amik csak a csuklódon vannak, nincsenek kiegészítőik a felkaron stb.

Ha eléggé a csuklódra szorítod az órát és jó helyen van, akkor igen, mutatja a pulzus váltakozását, csak állíts be percenkénti / folyamatos pulzusmérést. Egyébként pedig, ne szívj fehéret...

2023. jan. 4. 19:53
 5/5 anonim válasza:
szerintem hasonló. nem pont ugyanolyan, de nagy különbség nem hiszem hogy van
2023. jan. 5. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!