Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen testápolót vegyek neki...

Milyen testápolót vegyek neki erős bőrszárazságra?

Figyelt kérdés
Anyukám 62 éves, Letroxot szed, mert alulműködik a pajzsmirigye. Nem hajlandó elmenni bőrgyógyászhoz, mert ahová tartozunk, ott az orvos nem csinál semmit, magánba meg nem akar elmenni, mert drága. Feltehetőleg talán hormonálisan is valamilyen értéke csökkenhetett, mert hitelen elkezdett nagyon száraz lenni a bőre, szeme. A bőre viszont annyira száraz, hogy folyton viszket neki mindenhol, apró hólyagok jelennek meg ilyenkor rajta. Azonban egyre rosszabbul néz ki, véres karmolásnyomok, véraláfutások vannak a testén mindenfelé. Más gyógyszert, vitamint amúgy nem szed, allergiája tudtunkkal nincs semmire. Nem hiszem, hogy ágyi poloska vagy más csípése lenne, mert csípésnyomokat nem látok rajta, a hólyagok csak viszketés hatására jelennek meg, ha nem vakarja magát, visszahúzódnak. Nagyon próbálom elterelni belgyógyászhoz, bőrgyógyászhoz, de lassan haladunk, emiatt szeretnék neki venni valamilyen testápolót, ami addig is esetleg segíthet, mert tényleg rosszul néz ki. Tekintettel a korára, esetleges hormonhiányra (olvastam, hogy hormonhiányok miatt kialakulhat ilyen száraz bőr), van valamilyen tanácsotok arra, hogy milyen krémet vegyek neki próbaképpen, ami esetleg segíthet kicsit a tünetei enyhítésében?

2022. dec. 11. 12:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Esetleg aloe vera vagy sudocrem.
2022. dec. 11. 12:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Sanatopic bőrpuhító (gyógyszertár) a neve.

Mikor semelyik flancos testápoló "nem hat"

ezt használom. Jól beszívódik de kicsit

nehezebben, mint a drogériások.

2022. dec. 11. 12:42
 3/8 anonim ***** válasza:

még annyi: mivel nem tudok úszni járni, olyan hideg lett a víz

az uszodákban, ritkábban kell használnom

2022. dec. 11. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

Valami ilyesmit vennék.

2022. dec. 11. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Amik kifejezetten viszkető, érzékeny bőrre vannak.

Pl. La Roche-Posay LIPIKAR AP+M T, Bioderma Atoterm. Mindenképpen valami dermokozmetikai terméket, nem sima drogériásat. Szerintem gyógyszertárban biztosan tudnak segíteni.

2022. dec. 11. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezeket próbálnám elsőre:

pl. DM-es Balea lábápoló krém 10% ureával nagyon száraz lábra vagy Naturland körömvirág krém.

Másodikra a gyógyszerészek tudnak javasolni általában nagyon jó, sokszor helyben kevert krémeket, kenőcsöket. A háziorvosnak is lehet, hogy van erre ötlete.

2022. dec. 11. 12:51
 7/8 Cubina ***** válasza:

Amiket leírtál, abból nyilvánvaló, hogy szervi gondja van, egy külsőleg alkalmazott krém nem fog tudni segíteni.

Kérsz időpontot egy magánorvostól, aztán fogod anyukádat, megmondod neki hogy szeretnéd ha elkísérne, mert venni akarsz valamit. Amikor odaértek a rendelőbe, már nem fog visszafordulni, főleg ha megmondod neki, hogy segíteni szeretnél és te fizeted a vizsgálatát.

Az én anyukám is nagyon makacs volt, de mindig kértem időpontot és elhurcoltam magammal. Sajnos ő itt hagyott engem, mert soha nem foglalkozott az egészségével, sose akart orvoshoz menni, legalább egy mindenre kiterjedő vizsálatra, pedig mindig mondtam hogy elkísérem.

Egyszer húst darabolt és a bárddal levágta az ujja végét. Akkor is csak felhívott és viccesen közölte hogy levágta az ujját, nagyon vérzik de nem kell orvoshoz menni. Nem is igazán akart felhívni, hogy ne zavarjon.Vagy amikor 220 volt a vérnyomása, nem vitte le semmi, de elmondani nem akarta, hogy „ne okozzon gondot"... Mindig ez volt a téveszméje hogy gondot okoz. Holott lestem minden kívánságát.

Úgy erőszakoltam ki belőle mindent, mert az ember ugye látja, hogy baj van. Erőszakkal kellett vinni az orvoshoz. Már jóval régebben elment volna, ha mindent ráhagyok. Így viszont kaptam még vele pár plusz évet, de még így sem tudom feldolgozni a távozását. A kezeim között hunyt el és az utolsó pillanataiban is tartotta magát, erős volt, még viccelődött is, pedig nem sokra rá leállt a keringése. :( 84 éves volt.

Vigyázz az édesanyádra, és tegyél meg érte mindent, mert borzalmas lesz, ha elmegy.

2022. dec. 14. 13:29
 8/8 A kérdező kommentje:

Diák vagyok, nem dolgozom, ha a pénzen múlt volna, már rég elvittem volna, ha lenne jövedelmem :(

De egy sor szívességért cserébe megígérte, hogy januárban elmegy majd orvoshoz. Pont egy hónappal a probléma előtt volt teljes vérképen, és ott semmit nem találtak nála. Megvettem a La Roche-Posay LIPIKAR AP+M T-t, egyelőre egyszeri használat is rendkívül sokat segített tegnapról mára, meg vettünk egy bőrproblémákra való szappant is, ez a probléma szerintem ennyitől nem fog elmúlni, kell az orvos, de legalább sikerül úgy néz ki enyhíteni a viszketését. Biztosan nem fertőző, mert már rég elkaptam volna.

2022. dec. 17. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!