Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Melyik savlekötő gyógyszert...

Melyik savlekötő gyógyszert ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Recept nélkülit. Már két napja ég a gyomrom és már a fejem is fáj.
2010. szept. 30. 20:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Kiderítették, hogy egy helico nevű baktérium okozta, (állítólag ennek a betegségnek nagy réészében ez az elsődleges ok, nem bedig a stressz, mint régen hitték), csak ezt sokáig nem ismerték az orvosok se. Először hat háétig antibiotikumot kaptam, (lévén penicillin és szulfanomid érzékeny ezt csak allergiaszerek adagolásával tudták adni, iszonyú volt(: ),amely liölte a baktériumot, aztán 6 hétig a fekély elleni gyógyszereket keptam (ezeknek most nem jut eszembe a neve)amelyekkel meggyógyították a fekélyt. Már csak néha megyek ellenőrzésre, de ma már nem kell hozzá tükrözni, valami löttyöt kell meginni, és utána belefújni egy csőbe, így tudják kimutatni a helicobakter, de szerencsére máár nincs. Mostanában Tisacidre sincs már szükségem, nagyon ritkán 1-1 szem quamatelt veszek be, és rendben a gyomrom. De refluxnál sztem nincs szükség ilyen drasztikus kezelésre. Majd írj, bevált-e Neked a Tisacid. most is azt mondom, savlekötésre a legjobb, csak jól el kell rágni.
2010. okt. 2. 06:52
 12/12 A kérdező kommentje:
Ma vettem tisacidet és bevettem már 4-et, de csak kicsit használ. Eszem a korpakekszet, az is elég jó. Viszont most olyan tünetem jelentkezett, hogy evés után ha iszok kb. 3deci vizet akkor nyomó, feszítő fájdalom jelentkezik a rekeszizmomnál néhány másodpercig. Mintha tele lennék, pedig keveset eszek csak. Ez mire utalhat? Puffadás, hányingerem nincs.
2010. okt. 2. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!