Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha széttört a frontin tabletta...

Ha széttört a frontin tabletta orrba is fel lehet szívni?

Figyelt kérdés
Tartottam magamnál a tárcámba 2db tablettát, de összenyomódtak és tiszta por lett mindegyik. Ha orrba szívom fel vagy berakom egy pohár vízbe úgy lesz hatása?

2022. dec. 5. 23:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Elkevered narancslébe pl és megiszod. Azt a frontin hiányának tudom be, hogy az orrfelszívás egyáltalán eszedbe jutott.

Tudom miről beszélek. 2 évig függője voltam annak a ...rnak.

85 kilórol lementem 52re. Árnyéka voltam magamnak. Bár a streszből is kijutott bőven, ami még mai napig tart. De megfogadtam, hogy soha az életbe a számba nem veszem ezt a hulladékot.

2022. dec. 6. 00:38
 12/17 Z003 ***** válasza:
100%

Van egy nagyon fontos dolog amit eddig senki sem említett (maximum utalt rá). Olyan gyógyszert amit orálisan kell használni, soha nem szabad más módon például inhalálással, vénásan, vagy rektálisan használni. Ha lenyelünk egy gyógyszert az bekerül az emésztőrendszerbe, ahol gyógyszertől függően egy része lebomlik, ez lehet közel 0% vagy 60-80% is. Ezt ellensúlyozva hogy elérjék a kívánt hatást több hatóanyagot raknak a gyógyszerbe. Ha közvetlen nyálkahártyán vagy vénásan kerül a szervezetbe ez a veszteség nem fog fellépni és egy magasabb dózis szívódik fel.

Ez a frontin esetében annyira nem vészes, mármint nem életveszélyes. Alprazolam biohasznosíthatóság 80-90% szóval legrosszabb esetben is 10-20% többlet hatóanyagot jelent, ami habár számos negatív hatással bírhat de nem túl veszélyes. De ettől függetlenül nem ajánlott mivel a por nagyban roncsolja a nyálkahártyát és a tüdőt, jelentősen növelve a légzőszervi megbetegedések és a rák kialakulásának az esélyét.

Szóval ne szívd fel. Ez vonatkozik minden más ilyen gyógyszerre. Vannak olyan szerek amiket így életveszélyesen túl lehet adagolni akkor is ha csak az ajánlott mennyiséget vetted be, de a nem megfelelő módon.

2022. dec. 6. 00:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) #11 függője nem vagyok, nagyon ritkán veszek be a munkában. Itthon az elalváshoz tartom. Hetente 2-3x használom csak, hogy legalább azokon a napokon sikerüljön többet aludnom 3-4 óránál.
2022. dec. 6. 00:55
 14/17 anonim ***** válasza:
56%
muszáj lesz a sеggedbe feltunkolni sajnos egy tömőfával
2022. dec. 6. 01:56
 15/17 A kérdező kommentje:
Nemar, ettol tartottam... :(
2022. dec. 6. 07:34
 16/17 anonim ***** válasza:
37%
Hatásos felszívva is. Valamivel gyorsabban jön meg, de ez 025-ösnél nem számít. Az 1mg-ost szoktuk orrba szívni, és biztos hogy hatásos.
2022. dec. 6. 08:34
 17/17 anonim ***** válasza:
24%
025-önsnél nem sokat számít (azt akartam írni) mert az nem valami erős. A lényeg hogy nyugodtan szívhatod orrba is, de az is jó amit írtál hogy beleöntöd italba. Sok a por amit fel kéne amúgy szívni, és ... az íze is...
2022. dec. 6. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!