Mi az alapja annak az elméletnek, hogy kifejezetten jót tesz izzadtan elaludni vagy aludni?
Figyelt kérdés
Most hallottam ezt életemben először, és aki ezt mondta nekem, ő azt is mondta, hogy a pilates tanára mondta. Majdnem úgy tettem föl a kérdésem, hogy igaz-e ez egyáltalán, de hívjuk ezt elméletnek. Számomra is meglepő és a "nem szeret fürdeni" ok vagy vízspórolási cél nem ér. Jó nagy szemeket meresztgettem meglepetésemben, de tán tényleg van mögötte vmi tudomány esetleg...?2022. nov. 21. 21:14
1/3 anonim válasza:
Soha életemben nem hallottam ezt az elméletet.
2/3 anonim válasza:
Csak láznál hallottam, hogy több réteg takaró kell a betegség kizzadásához.
3/3 A kérdező kommentje:
Én sem hallottam sosem hétfő előtt, és aki mondta nekem, én is ezt mondtam neki, hogy nem hallottam még, és ő is ezt mondta, de azt is, hogy a pilates tanára mondta.
A láznál tényleg fontos a betegség kiizadása, tán pont ez lehet a kapocs az elmélettel. Bár a lázas izzadás szerintem más, ott azért kell plusz takaró, mert a megfázott ember általában fázik, ezért is hívják angolul coldnak a megfázást vagy influenzát, ugye, mert nem hidegben is fázik a beteg, ám az izzadás a gyógyulás jele tudtommal.
Talán van is ezzel összefüggésben az, hogy izzadtan érdemes lefeküdni aludni, nagyon fura nekem is, még mindig, komolyan utána fogok érdeklődni még mindenfele meg kérdezősködni... Ki tudja, tán igaz... Pláne, ha egyedül él valaki... :D
2022. nov. 23. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!