Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Illik-e bejelölni az orvosomat...

Illik-e bejelölni az orvosomat Facebookon?

Figyelt kérdés
Vett nekem dolgokat es segitett valamiben es eleg kozvetlen volt velem de nem akarom reszletezni mert felek, hogy valahogy meglatja ezt a kerdest. Nem tiltja neki semmilyen jogszabaly, hogy visszajeloljon?

2022. nov. 17. 19:45
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Azért Istenem már... Itt mindenki úgy nyilatkozik, mintha eget rengető nagy bűn lenne, ha bejelölné. Bejelöli, na és akkor mi van? Legfeljebb nem jelöli vissza, és el is felejti a dolgot diszkréten. Ha van egy kis emberség abban az orvosban, attól mert egy betege bejelölést KEZDEMÉNYEZETT nem fog úgy megorrolni rá, hogy kidobja a praxisából, vagy hasonló, elvégre ez csak egy ma már szinte semmit mondó dolog, hogy valakit szimplán bejelölünk bejelölünk, nem arról van szó, hogy zaklató üzenetekkel traktáljuk, vagy pucér fotókkal bombázzuk, vagy ranfira hívjuk. Na, igen ez utóbbiakat tiltja jogszabály, ogy betegével szexuális kapcsolatot ne létesítsen, de diszkréten, ha senki nem tud róla a kollégái, más betegei közül, megsúgom, erre is van példa, nem is egy. Az meg, hogy bejelölöd,minden egyéb körítés nélkül, azt még önmagában semmi nem tiltja, hogy vissza is jelöljön, ez az ő egyéni mérlegelésétől függ, hogy mit csinál vele. Ha jó fej, esetleg nyitottabb személyiség, még vissza is jelölhet. Pl Édesapám is gyermekorvos, tudni kell, hogy nem igazán szerette sose, ha a betegei szülei,, zaklatták''munkaidőn kívül,és amúgy nem volt egy barátkozós emberke, de mindig mégis válaszolt, és akár a hétvégi telefonhívásokra is. Facebook párt sose volt, aztán a covid elején csinált egy facebook profilt, és vannak betegei (szülők) az ismerősei között. Persze nem ír fel gyógyszert messengeren. :) Aztán ott vsn a bátyám, ő egy kistelepülés háziorvosa, nyilvánvalóan a település mérete miatt is, akarva-akaratlanul is mindig összefut a betegeivel a strandtól kezdve láthatják a betegei, ahogy játszik a kisfiával, a boltig, mindenhol, a szomszédja is egy betege stb... És ő elég nyitott is, dzívesen beszélget betegeivel, facebookon is sok betege ismerőse. Szóbal változó, ki, hogy reagál, most pl én is bejelöltem a számomra szimpatikus háziorvosomat, meglátjuk... De szerintem ez nem ehy hatalmas bűn, mint ahogy sokan beállítják.
2024. ápr. 26. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!