Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért lesz egyre pattanásosabb...

Miért lesz egyre pattanásosabb a bőröm? 28 éves vagyok.

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, de az utóbbi időben úgy elszaporodtak a pattanások a kezemen illetve a hátamon, mint egy tinédzsernek. Természetesen rendszeresen tisztálkodom, mielőtt valami vicceskedvű ennek hiányát találná indoknak. Tusfürdő kb. hónapok óta ugyanaz. Az öblítő is. És a mosószer is. Hallottam aztán még olyat is, hogy a kiegyensúlyozatlan szexuális élet is oka lehet. De ezzel sincs gond. És miután tél van, az allergiát is kilőném. Valami vitaminhiány okozhatja esetleg? Vagy mi még? Próbáltam szárítós szappannal, de semmi.
2008. dec. 24. 01:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem zsíros a bőröd véletlenül? Milyen erős a fűtés nálatok?

Nekem pl. zsíros a bőröm alapból, és ha erre még rátesznek egy lapáttal, hogy befűtenek alaposan (panel), és mondjuk ezt éjjel, amikor alszom, és nem szellőztetek, akkor szokott lenni, hogy ugye olyankor jobban izzadok, de ébredésig nem tisztítom, addigra már viszont elkezdhetnek alakulni a pattanások, mert por is van (Budapest lévén), eltömődnek a pórusok itt-ott, aztán előjönnek a pattanások.

Csak egy tipp, ez saját tapasztalat.

2008. dec. 24. 02:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Fején találtad a kutyát... zsíros bőr, erős központi fűtés, s mindez az Árpád-hídnál, ahol a legkevesebb autó jár. De igen. Na de mégis mit tegyek ezzel? Tereljek forgalmat? Vagy szabályozzam a fűtést? Persze ezek komolytalan kérdések, de érdekelne a vicctelen oldala is, szóval hogy te hogyan istápolod a helyzetet... Köszönöm :-) De meg amúgy is: Boldog Karácsonyt Kívánok! :-)
2008. dec. 24. 02:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem eszel véletlenül sok csokit? Bár egyre többen mondják, hogy nincs köze hozzá... De ezt megcáfolom. Ugyanis mivel coskival dolgozom, és eszem, RENGETEGET, attól jöttek ki, doki adott rá valamit... És nemszabad sokat enni. Azóta tisztul a bőröm... Egy próbát megér
2008. dec. 24. 07:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Te is fején találtad a kutyát... :-( Nos, igen, valóban nagyon édesszájú vagyok, habár ez mindig is így volt, szóval miért pont most jött volna ki? De amúgy is fogyóznom kell, szóval megfogadom a tanácsod. Hátha... azért köszönöm.
2008. dec. 24. 07:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is ez a problémám sajnos. Sok súlyfeleslegem van, és 1 hónapja elkezdtem fogyózni. Nem eszek édességet egyáltalán, csak ásványvizet meg ízesített apentát iszok, a kóláról is leszoktam. Sok gyümölcsöt és zöldet eszek. Azt hittem kitisztul majd az arcom, közbe meg még soha ilyen pattanásos nem volt az arcom mint most az utóbbi hetekben. Nem tudom mire vélni a dolgot, még csak nem is zsíros a bőröm. 15 kiló lement már és egészségesen eszek meg mozgok is de egyre rosszabb. Ezt azért írtam le hogy legyen példa rá hogy sajnos az étkezési változások meg a csokiról való lemondás sem mindig vezet eredményre. Én még csak 22 vagyok, de úgy gondolom hogy a te koroddal ez biztos átmeneti dolog lehet. Ha ajánlhatok valamit: menj el szoláriumba. Az nekem is használt mindig, csak most levagyok égve pedig mennék nagyon, mert 2-3 alkalom után már látványosan kevesebb a pattanás az arcomon. Persze lehet hogy ez csak nálam működik így, de egy próbát megérne neked is. Szió!
2008. dec. 24. 08:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszadó:valószínű azért lettél pattanásos,mert méregtelenít a szervezeted,és így jön ki a méreg. Ez normális,el kell múlnia.

Kérdező:de attól is lehet sok pattanás,hogy sok a méreg a szervezetedben,és így jön ki.Ha méregtelenítesz,akkor még fog jönni,de utána elmúlik.

2008. dec. 24. 10:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Budapesten mindegy, hol laksz, akkor is szennyezett a levegő (én egy külvárosi parkos lakótelepen lakom, és mégis.

Azt tanácsolom pluszban, hogy próbálj olyan gyakran szellőztetni, amilyen gyakran tudsz, én tegnap este, míg neked is írtam a választ éjjel, még sütöttem, kicsi konyha, képzelheted, de majdnem végig nyitva volt az ablak, és a szobámban most is nyitva van az ablak, úgyhogy nem lesz nagyon melegem, nálunk van hőfokszabályozó, de nem piszkálok hozzá, mert hol rendesen fűtenek, hol meg alig, úgyhogy inkább hagyom, amin van, és ablakot nyitok.

Arctisztításra, ha érdekel, kipróbálhatod az én saját ötletemet, amit akkor szoktam, amikor intenzívebben zsírosodik a bőröm, mint most neked.

Ez úgy néz ki, hogy egy kávéscsészébe összekeverek egy kis tejfölt, egy kis mézet, egy kis citromlét, felkenem az arcomra, hagyom kicsit száradni rajta, kb. fél óra, és vízzel lemosom (se szappan, se más, csak víz). Ha valaki hülyeségnek tartja, lepontozhat, de nekem bevált, kozmetikai kencéknél meg bőrgyógyászati készítményeknél is jobban :-D

A csokit nem árt ritkítani viszont, ahogy írták, attól is lehet, ünnepek vannak, tudom, de legalább otthon. :-)

2008. dec. 24. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!