Van itt olyan aki tudott segíteni, rávezetni tudatmódosító használót a leszokásra? Hogyan kell?
2
Azon lehet segíteni, aki akarja. Ha nem akar leszokni, akkor nem is fog.
Nem tehetek mást, mint megosztom a saját tapasztalataimat:
Krisztián vagyok, drogfüggő, sziasztok.
10 évig használtam tudatmódosító szereket minden probléma nélkül. Aztán ahogy összejöttem az ex nejemmel, elég hamar kiderült, hogy mi a helyzet velem. Ő megtett mindent, hogy leszoktasson. De tényleg mindent. Korházba mentem, első alkalommal úgy bevitetett a pszichiátriára, másodszor is. Ezután rájöttem, jobb, ha önként megyek. Voltunk pszichiáternél, pszichológusnál, próbáltuk gyógyszerrel, de semmi sem segített. Ez egy betegség. Nekem hiába magyarázta, hogy megért, hiába akart segíteni, a sóvárgás mindig erős volt. Szégyellem, de ez van. Aztán egy nap kitett engem drogfüggő létemre az anonim alkoholisták gyűlésénél és ott hagyott. Én meg hoztam egy döntést, hogy a zsebemben lévő 200-asból elmegyek-e meginni egy sört vagy bemegyek egy órára. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy bementem. Volt ott tizenpár ember és mind alkoholisták. Mondtam, hogy én drogos vagyok, de nem bánták, ha ott elücsörgök egy órát. Viszont ahogy magukról meséltek, az valami egészen érdekes megtapasztalás volt. Ők értették, mi az, hogy kell a cucc, mert nekik is kellett az alkohol. Ők is tettek olyan dolgokat a piáért, amit szégyelltek, mint én a cuccért. És nekem az is hihetetlen volt, ha 1-2 hetet józan maradtam, ezek az emberek meg hónapok, évek, némelyik évtizedek óta nem ivott egy kortyot sem. Ha mondjuk egy nagyvárosban élsz, akkor vagytok a legjobb helyzetben. A legtöbb nagyvárosban van AA ( Anonim Alkoholisták) Vagy NA vagyis a Narcotics Anonimus gyűlések. Az alkeszok klubbjára jellemző, hogy idősebb korosztály, az NA általában fiatalabb korosztály. Na de ez nem azért van, mert a drogos okosabb és előbb rájön, hogy nem jó az élete, hanem mert egy drogos élete előbb tönkre megy annyira, hogy beadja a derekát, az alkesz viszont évtizedekig alakítja az életstílusát.
Viszont mélypont nélkűl nehéz rávenni egy narkóst arra, hogy önként elmenjen ilyen helyekre. Sőt, néha elég kemény mélypontokon kell átesni ahoz, hogy a függő sorstársam is ráeszméljen arra, hogy MINDEN ÁRON de változtatni kell. Amúgy a felépülés is egy életstílus. Na itt jössz a képbe te, mint egy függő hozzátartozója. Tök mindegy tesó vagy , férj vagy feleség vagy esetleg egy függő gyereke. Neked is érdemes, sőt ajánlott eljárni csoport gyűlésre. ALANON. Ez a te gyűlésed, ahol függők hozzátartozói vesznek részt. Te ugyanúgy megbetegedtél, mint a narkós. Hiába nem használsz, nem iszol, beteg lettél tőle. A viselkedésed változott. Észre sem vetted, igaz? Pedig te is beteg lettél, sérültél. Neked is ugyanúgy fel kell épülnöd. Nem kell, de érdemes. Meg nem gáz az, ha megismersz pár új arcot, akik esetleg elérhetők, ha valami nem úgy sül el, mint ahogy vártad. Szélsőségesebb esetekben egy drogrehab is szóba jöhet. Nem olyan vészes, én is voltam, kétszer is. A feleségem viszont baszott az egészre, belefáradt a csalódásokba, amiket okoztam és leszbikus lett. Elváltunk és külföldre költözött a gyerekeinkkel. Ezek után senki se lepődjön meg, hogy én meg visszaestem, de legalább már be ismerek, hogy függő vagyok. Mondjuk nálam gyakorlatilag senki sem vett részt ténylegesen a lelki támogatásomban és hát igen, elb@sztam. De a felépülő függők voltak a leghitelesebbek számomra. Számomra nincs HAPpY AND. Az a hajó már az osztrákoknál kikötött. De nektek még lehet. Aztán sosem lehet tudni. Lehet egy nap még a hozzátartozód kezét fogva fogjuk együtt mormolni a békeimát egy országos NA találkozón. Legyen így! Így lenne jobb, mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!