30 felett milyen változásokra lehet számítani testileg?
Regenerálódásban, állóképesség, terhelhetőség fejlesztésében, testtartás javításában? Futásnál gyorsaság fejlesztésében? Izomerő növelésében?
Azt már tapasztalom, hogy a nyakam egyre többször fáj. 😅
Szerintem, ha odafigyelsz az életmódodra, akkor azért a 30-as éveidben még nem kellene semmilyen különösebb romlást tapasztalnod.
Én 31 vagyok, de sokkal jobb most az állóképességem, mint a 20-as éveimben és egészségesebbnek is érzem magam. Akkor folyton fáradt voltam, nagyon sokat fájt a fejem, ezek mostanra elmúltak.
Aki nem tudja,hogy mit jelent. En nem tudtam, annak itt egy kis leiras:
Isiász áttekintés
Az isiász (más néven: ülőidegzsába) annak a lábon jelentkező tünetegyüttesnek a neve, amely a láb zsibbadásával, érzéketlenségével és gyengeségével jár.
Az isiász a hát alsó részéből indul és a fenéken át – az ülőidegen végigfutva – a lábak hátsó részén végig tüneteket okozhat.
Az elnevezést a tünetre, nem pedig a betegségre használhatjuk. A zsibbadással, érzéketlenséggel, gyengeséggel járó tünetegyüttes hátterében általában egy komolyabb betegség áll. Gyakori alsó háti problémák, amelyek okozhatnak ülőideg-zsábát:
gerincsérv
spondylosis (gerinckopás)
gerinccsatorna szűkület
más degeneratív gerincbetegségek
35F vagyok, amit észrevettem, sokkal de sokkal aktívabb voltam még 10, de akár 5 évvel ezelőtt is. Példák:
- régen hajnali 3-5-ig buliztunk, ittunk, ma már legkésőbb éjjel egykor ágyban vagyok, mert kurvára elfáradok
- haverokkal 8-10 sört megittunk fejenként, ma már 3-5 is elég, és ugyanaz a hatás
- sokkal többet bírtam edzéseken, motiváltabb voltam, most már inkább csak azért járok, hogy mozogjak (kondi), amúgy krvára elfáradok
- sokkal aktívabb voltam a szexben, sokkal tovább bírtam mozogni, most már eléggé kifáraszt egy-egy keményebb menet, megy, de izzadok mint egy állat, és olyan mintha lefutottam volna egy maratont
- jobban kimennek a fejemből a dolgok, mint 15-20 éve, régen kb. minden számot megjegyeztem, bankkártyaszám, bankszámlaszám, telefonszámok, ma már egyiket sem tudom fejből
- türelmetlenebb vagyok, utálok várakozni (régen sem szerettem, de most sokkal intoleránsabb vagyok már a tötymörgő, világukat nem tudó emberekkel)
Azt magam is tudom, hogy öregszik a test, tükörbe nézve se vagyok elégedett (arc), 7,5 óra alvás után csak az energiaital rak össze, a nyakam minden nap fáj, a fejem is egyre rendszeresebben fáj, lassan 2 korsó sörtől másnapos vagyok.
A sportra akartam kihegyezni a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!