Hány fok alatt igaz az hogy nem szabad alkoholt inni ha fazunk?
Őszintén nem hallottam meg erről . De valószínű arra érvényes mikor kint innal, és olyan hideg van, hogy a hipotermia veszélye fent áll. Nagyjából igaza van az előttem szólónak, 0 fok alatt nem tanácsos. Inni ihatsz, de ne maradj kint. Illetve szerintem olyan 10 fok alatt, ha tudatlanul vagy sokáig egy helyen, már az sem
Jó. De idáig nehéz elmenni, ahhoz sokat kell inni :D
De pl pont minap mesélte az építő iparban dolgozó rokonom, hogy náluk télen a “főnök” viszi a vodkát stb, és adja körbe, különben meg fagynak . Szó se róla, total Anti alkoholista ismerős, csak ezért itta meg, de igazából placebo hatas, meleget érzel, de közben a tested ugyan úgy meg tud “ fazni “ .
Másrészt a legjobb barátnőm dédapja pont így halt meg télen , bár ő bele esett egy patakba is, ezzel súlyosbítva a helyzetet, de az alkohol nem véd meg, innen is látszik.
Nem placebo hatás, Az ereket ténylegesen tágítja S ez ad meleg érzetet, de eközben a szervezetet egy nagy hőveszteség éri.
Azt hittem hogy már 10 fokban veszélyes De ezek szerint csak jóval lejjebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!