Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérlemezkék tanulmányozásához...

Vérlemezkék tanulmányozásához milyen olcsó mikroszkópot ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Az összetapadt vérlemezkék lézeres szétválasztását szeretném megfigyelni. Úgy hallottam, kb. ezerszeres nagyítás kell. Minden választ köszönök.

2022. okt. 5. 21:35
 1/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Mi neked az olcsó? Ezerszeres mikroszkópot nem kapsz csak horror áron. Közelebbi szempontokat adj meg, így erre nem lehet válaszolni.
2022. okt. 5. 21:43
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Levenhuk Rainbow 50L Plus, 25eFt, "A minőségi Barlow-lencse megduplázza az objektív nagyítását, így az alapcsomaggal akár 1280x nagyítást is elérhet!"

Ez az ár nekem olcsó.

Közelebbi szempont az, hogy lássam a vérben az összeragadt vérlemezkéket, majd a lézeres megvilágítás után azok szétválását.

2022. okt. 6. 21:43
 3/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát a Levenhuk az egyik legjobb, de 25ért sehol sem láttam, csak legolcsóbban 41ért. Persze elérhetsz vele ekkora nagyítást, de ennek a valós max nagyítása 640x,cplusz azért egy 1000x-esnél nagyon precíz, hibátlan lencséknek kell lenniük,ezt ennyiért nem tudom tudják-e garantálni attól függetlenül, hogy leírja. Össznagyításra van szerintem az 1280,ebben benne van már a monokulár rész is. De ettől függetlenül szerintem jó.
2022. okt. 7. 06:02
 4/10 Marci71 ***** válasza:
Nem árt tudni hogy ez a Barlow lencse parasztvakítás. A nagyítás persze megvan, de a felbontás attól nem nő hogy a nagyítást növeled. Márpedig a felbontás a lényeg nem a nagyítás. A mikroszkóp felbontását az objektív numerikus apertúrája határozza meg. Márpedig egy duplázó lencse beiktatása azon nem fog változtatni. Tehát nem fogsz több részletet látni 1280x nagyítás sál mint 640xnel. Ahhoz hogy többet láss kell egy normális mikroszkóp kondenzor rák és immerziós objektívvel. Azt nem tudom hogy szükséges e ahhoz amit akarsz, de 1000x nagyítást úgy hogy a felbontás is meglegyen csak így tudsz elérni.
2022. okt. 7. 07:22
 5/10 Marci71 ***** válasza:

Na a hülye telefon belejavított:)

nagyítás sál = nagyítással

kondenzor rák = kondenzorral

A lényeg egyébként röviden ha 1000x nagyítás kell akkor vegyél olyan mikroszkópot amin van kondenzor és immerziós ( 100x ) objektív.

2022. okt. 7. 17:42
 6/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igazad van, csak hát ő 25nél többet nem akar adni érte.
2022. okt. 7. 18:35
 7/10 Marci71 ***** válasza:
Az lehet:) de tényleg 1000x nagyítás kell a dologhoz ez a játék mikroszkóp nem lesz jó az is tuti. Abban nem vagyok biztos hogy tényleg kell-e annyi. De ennek a mikroszkópnak az optikai minőségében is kételkedem, szerintem nem DIN objrktívjei vannak, pedig az lenne a minimum követelmény. Aki komolyabban akar mikroszkópozni ne játékot vegyen:)
2022. okt. 8. 07:59
 8/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Anno amikor nézegettem, akartam én is venni, de használhatót 100 alatt nem láttam. Vettem valami olcsóbbat, de már 200x nagyításnál torzított, hiába nagyított jobban, semmi értelme nem volt.
2022. okt. 8. 08:54
 9/10 Marci71 ***** válasza:

Normális mikroszkópot újonnan olcsón nem kapsz:)

Minimum szerintem az akromatikus DIN objektívek, kondenzor , jó ha van tárgymozgató és ha binokuláris. Ilyet kb 100 ezer körültől kapsz. De lehet használtat venni, csak nem árt ha értesz hozzá:) mert lehet rendbe kell tenni amiért szakszervizben súlyos tízezreket kérnek. Én pl vettem fáziskontraszt mikroszkópot 26000-ért. természetesen van rajta kondenzor de fáziskontrasztos, de tudok rakni rá mást is ha akarok. 1000x nagyítással még nem használtam nem szeretek pacsmagolni:) ahhoz a nagyításhoz ugye össze kell kenni olajjal az objektívet meg a kondenzort is. Olajimmerzó nélkül az 1000x nagyításnak semmi értelme mert nem lesz felbontás. Nekem mondjuk nem is hiányzik az 1000x nagyítás hobbicélra szükségtelen max olyan 800xig szoktam elmenni de akkor is apokromát objektívvel( annak nagyobb a felbontása mint az azonos nagyítású akromátnak)

2022. okt. 8. 11:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! A levélre nem akart elmenni a válaszom, azt is köszönöm. Az olaj es a törlőpapír milyen árban van kb.?
2022. okt. 10. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!