Ha elmennék vért adni, hogy ingyért megtudjam a vércsoportomat, észrevennék, hogy csak 40 kg vagyok és vérszegény? lehet ebből baj vagy nem vészes?
ÁLLJ!
Sima véradásért, Magyarországon nem jár lóvé. Te külföldön laksz, vagy kevered a plazma adással?
Amúgy semmit nem adhatsz vérszegényen, 40 kilósan.
Így nem adhatsz vért, simán lebuksz, meg hazudni sem szép dolog.
Véradásnál a helyszínen nem is derül ki az Rh. Menj el egy `vércsoport meghatározásra` ha ennyire érdekel.
Nem ismerem ezt a helyet de kb nulla idő alatt ezt találtam neked:
6500 HUF
Azon én is kiakadok, amikor olyat kérnek, ami nekem sincs. Mért nem a fél vesémet kérik, abból 2 van?
50kg alatt viszont szóba sem állnak az emberrel véradáson, ott orvos is rád néz és ha sápadt vagy, már hazaküld. Baj nem lesz belőle, de nem fognak rendesen megcsapolni, mert a megelőző teszteken el fogsz bukni.
Ha úgy nézel ki, hogy vagy 50 kg, akkor nyilván nem fognak alapból elhajtani. Gondolom helyfüggő, de ahol én voltam először, ott úgy ment, hogy egy nővér először megnézte a vércsoportot (rh-t is) meg a hemoglobint, utána mehettél tovább az orvoshoz. Namost, valószínűleg itt kibukna az alacsony hemoglobin - de addigra kiderül a vércsoportod.
És igen, nem szép dolog, ha odamész, pedig tudod, hogy nem adhatsz. Nem tudom, miért lehet olyan fontos, hogy tudd a vércsoportod, kb semmire sem kell a hétköznapi életben, ha kell, akkor meghatározzák úgyis. Az ilyen vércsoportdiéta stb. nettó hülyeség.
Egyes, te állj, ne kajabálj, nemm keverem, te nem figyelsz, tudom, hogy a vérért nem fizetnek, nekik viszont pénzük van belőle, gondolom, ez összefügg azért a lazasággal meg a vonakodó sápatagok unszolásával.
Négyes, köszi, ez olcsóbb, mint amit én találtam, de még ez is kihagyós, mert vashiányom van: nincs egy vasam se :)
Köszi, Hetes, lehet, megpróbálom, de a miénk arra is lusta, ami a kötelessége lenne, nemhogy még brahiból írjon valamit.
Vérszegényen eleve nem is adhatsz vért, a 40 kilóddal pedig helyből kivágnak.
Azt nem adod el 50-nek. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!