Létezik olyan szer amivel újra lehet éleszteni valakit vagy csak vagy csak a defibrillátorral és a mellkas kompresszióval lehetséges?
Figyelt kérdés
2022. okt. 4. 15:00
1/9 A kérdező kommentje:
Az nem baj a kérdés szempontjából ha nem olyan hatékony,mint a másik kettő módszer.
2022. okt. 4. 15:01
2/9 anonim válasza:
Hát talán egy kis epinefrin rásegíthet. De nem únraélesztőszer
3/9 anonim válasza:
A szívet újraindítani csak fizikai behatással lehet. Minden más amit adnak újraélesztéskor csak rásegít pl a keringés visszaállítására, szívfrekvencia helyreállítására...
5/9 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy újraélesztő szer.
Az újraélesztés egy szigorúan szabályzott protokollrendszer. Fő eleme a mellkasi kompresszió, lélegeztetés, a keringés összeomlás okának a meglelése és lehetőség szerinti megszüntetése, a defibrillálás (amennyiben sokkolandó ritmuszavart észlelünk), valamint gyógyszerek adása (adrenalin, amiodaron).
7/9 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy defibrillálni sem minden esteben kell, például vízbefulladásnál amikor a klinikai halál a fulladás és az oxigénhiány miatt következik be...
8/9 anonim válasza:
#7: defibrillálni két esetben kell: amikor a betegnek kamrai fibrillációja van vagy pulzus nélküli kamrai tachycardiája.
Vízbefulladáskor jellemzően asystolia tapasztalható, melynél nincs mit sokkolni.
9/9 anonim válasza:
#8 Azért pont ez jutott eszembe mert átéltem és tudom, hogy nem defibrilláltak. De csak laikus vagyok. Köszönöm a helyreigazítást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!