Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az létezik hogy a vitaminok...

Az létezik hogy a vitaminok inkább ártottak, vagy szünetet kell velük tartani ?

Figyelt kérdés
Elkezdtem jó ideje már vitaminokat szedni. Multivitamin, c vitamin, D vitamin, Kálcium+k1-k2, magnézium+b vitaminok. Jó is volt mert nem voltam úgy megfázva, energikusabb voltam stb. De egy ideje azt éreztem hogy nincs hasznuk, sőt nem is voltam olyan hú de jól. Abba hagytam most egy kicsit őket és talán mintha jobb lenne. Lehetséges hogy károsak is lehetnek ha sokat, sok félét szedünk ? Vagy néha kell szünet ?
2022. szept. 23. 09:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Én magam is azt vettem észre, hogy amikor először elkezdtem szedni (mondjuk én csak egyfajta multivitamint, nem szedek ennyi mindent, mint te), akkor tök jó volt. Most viszont idén többet voltam beteg (ilyen kis megfázásokkal), mint valaha, és egyáltalán nem érzem, hogy bármi hasznuk lenne a vitaminoknak. Cserébe viszont jó drágák...

Most szerintem én is tartok egy kis szünetet, és inkább megcsinálom a Broncho Vaxom kúrát, amit ilyenkor mindig szoktam.

2022. szept. 23. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy azt nem hiszem, hogy ártanának. Max. hozzászoksz annyira, hogy már nem használ, és ezért jobb talán néha egy kis szünet. Semmi sem jó mértéktelenül, szerintem a vitamin sem, és te tényleg túl sokat szedsz így a leírásod alapján (már, ha ezt mind egyszerre eszed).
2022. szept. 23. 09:16
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

A legtöbb vitamin az "olcsón szart" kategória. A folsav a B9 vitaminnak egy káros formája (a folát - többes számban folátok - lenne a jó formája amúgy). Én már olyat sem veszek meg, amiben színezék van (pl. titán-dioxid, nemrég betiltották).

Nézz utána, mielőtt bármit is beveszel, és keress minőségit.

2022. szept. 23. 09:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Melyik márkát ajánlanád ?
2022. szept. 23. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Túl lehet tolni őket mondjuk, érdemes kúra szerűen szedni. Pl a túlzott c vitamin bevitel okozhat vesekövet is, mert ott csapódik ki a felesleg.
2022. szept. 23. 10:10
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó: ez pont nem igaz, csak egy hatásvadász tanulmány állította ezt.
2022. szept. 23. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:
6, ezt pont a háziorvosommal is meg beszéltem, nem csak interneten olvastam, neki azért el lehet hinni.
2022. szept. 23. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!