Egy rossz fog vezethet halálhoz?
Figyelt kérdés
van 1 rossz fogam hát egyáltalán nem épp s most elkezdett fájni nagyon vagy 2 napja...haa ezt nem fogom kihuzatni milyen kövekezményei lehetnek?egyik ismerösöm szerint igen lehet halálos..amit tudni kell nem birom a fogorvosokat egy régebbi dolog miatt!2008. dec. 22. 19:59
11/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok hasznos választ:)
2008. dec. 23. 10:53
12/14 anonim válasza:
Szerintem húzasd ki, ha rossz kérj két érzésteleintőt. Orvosfóbiám van eztény és való az üvegszilánkot i smagamakartam kiszedni alábamból mint hogy elmenjek az sfr-re ilyen szinten, fogorvoshoz két éve kerültem mert ugy fájt a fogam hoyg már nem birtam, előszőr győkérkezelni akarta majd végül rájőtt hogy ez húzni kell, kihúzta megrémitett hogy benne marad egy győkér irány szájsebészet szerencsére mégse kellett.. végig sirtam az egészet nem azértmert fájt ahanem a félelemtől mondjuk az mikro rángatta a hátsó őrlőt nem volt kellemes. Menj el orvoshoz.
13/14 anonim válasza:
NE HUZASD ki, csak ha a fogorvos csak ezt tudja javasolni. ha kihuzatod, és tegyük fel nem csináltatsz új fogat, bedől egy idő után sok fogad, mert nincs ami tartsa őket a helyükön. Ez egyenes út ahhoz hogy kihulljanak a fogaid. Ha viszont kihuzatod, akkor az előtte és mögötte lévő jó fogat le kell csiszolni, (előtte gyökérkezelni) és kapsz egy hidat. Ez 3 műfog. Ha nem lehet megmenteni a fogat, de viszonylag jó állapotban van, azt szokták csinálni, hogy lecsiszolják, majd ráhúznak egy műfogat (korona) ami a fogíny alatt ragasztanak, így gyakorlatilag nem is látszik hogy mű. Pláne ha porcelán, ami ugyan nem olcsó, de 10-20 évig nem lesz gondod vele. A fogorvos tudja megmondani neked hogy mi a legmegfelelőbb megoldás a számodra, de a húzás a legvégső eset. Amúgy tényleg nem kell félni, egy hascsikarás fájdalmasabb mint bármelyik leírt beavatkozás. (20:20-as)
14/14 anonim válasza:
Ritsu válasza
Én télen voltam fogorvosnál ... én nem bízom az érzéstelenítőben....mindig azon kattog az agyam...hogy "nagy most fog egy iszonyatosan nagy fájdalom érni" és ez megrémít....félek.Holnap ismét megyek fogorvoshoz...már egy másikhoz...sulifogorvos. RETTEGEK! De ha haza jövök majd megosztom a tapasztalataimat. (: 2 bnőmmel megyek... bevállaltam a második menetet...így nem annyira félelmetes ha barátokkal mész...! :P <--- könnyed délelőtti program a barátokkal X)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!