9 megnagyobodott nyirokcsomó testszerte?
Olyan problémám lenne hogy már 6 hónapja tele vagyok megnagyobott nyirokcsomókkal. Covid után jelentkeztek de nem csak a nyakamon, a kulcscsont feletti kis gödörben és a lágyékomban is. Nyakamon van 4, kulcscsont felett 3, lágyék környékén 2 van. Szórottan vannak, mindkét oldalon megtalálhatóak. Méretük változó, van ami 0,5 centi és vannak amik 1 centi körül vannak. Egyik hosszában lehet 1 centinél nagyobb de az átmérője ugyanúgy 1 cm lehet, nem több. Tapintásra mindegyik kemény, nem fájnak, mozgathatóak. 6 hónap alatt nem nőttek. Voltam orvosnál többször is, májusban voltam utoljára vérvételen ami tökéletes volt. Nemrég voltam hasi uh-n a biztonság kedvéért hogy nincs e megnagyobodva a lépem vagy a májam. Minden rendben volt. Doki szerint a nyirokcsomóim reaktívak és idővel eltűnnek, de még ennyi idő után is itt vannak. Mostanában pedig észreveszek a lábamon körömnyi zúzódásokat, amik nem is lilák hanem inkább sárgák szóval nehéz őket észrevenni. Max 1-2 jelenik meg aztán pár nap alatt eltűnik és újra megjelennek. Nagyon reménykedek hogy ez csak vashiány (már voltam az).
Volt már valakivel ilyen? Maradandó nyirokcsomók?
17/L
A dokinak igaza van,neki higgy ne pedig az EÜ végzettség nélküli anonim embereknek. A reaktív nyirokcsomó nem rákos.
Nekem is van igaz nem kilenc hanem kb 4.
Szintén ugyanezt mondták mint neked,de ennek már 4 éve lassan.
Az 0,5-1cm nyirokcsomó meg nem számít nagynak,megnagyobodottnak nekem azt mondta hematológus. Ha nem növekszenek nincs velük teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!