Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 12 éves lányomnak vizesedik a...

12 éves lányomnak vizesedik a lába?

Figyelt kérdés

Ez lehetséges? Vékony kislány (162/38). Egy ideje mondja, hogy vastag a bokája, először azt hittem, hogy szórakozik, de megnéztem, és 20 centit mértem. A zokni nyoma ottmarad, és ha megnyomja, akkor befehéredik pár másodpercre. Én ilyet csak terhességnél hallottam, létezhet ilyen? Vagy ez valami más? Mit tegyünk? Nem javít az önbizalmán, és én is aggódok. :((

Mindig csak este jut eszünkbe megmérni, de majd holnap megmérem reggel is, hátha úgy előrébb jutunk...

2022. szept. 6. 21:36
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Sajnos elég keveset iszik, állandóan rá kell szólni, hogy igyon, mert különben elfelejti. Nincs semmilyen rendellenessége (ami miatt elfelejtené), szimplán nem szomjas, és nem iszik. Én is ilyen voltam. De szerintem a másfél-két liter megvan, az nem sok, de nem is kevés.

Étvágya mintha csökkent volna, mióta suli van, délután 2-ig nem is éhes, és utána is csak kicsit. Persze eszik, mert tudja, hogy muszáj, de nem kívánja. Igen, ennek se örülök, de dolgozunk rajta, és szerencsére együttműködő. De a lába már a suli előtt is olyan volt, nem tudom pontosan, hogy mióta, mert azelőtt nem figyeltem különösebben, és ő sem mondta.

2022. szept. 6. 22:56
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem iszik eleget, attól is lehet, mert ha a szervezet kevés folyadékot kap, akkor még jobban vissza tartja a vizet.
2022. szept. 6. 22:58
 13/23 A kérdező kommentje:
Kb. mennyit kéne innia a kora, súlya, magassága alapján?
2022. szept. 6. 23:00
 14/23 anonim ***** válasza:
65%
2-2,5 l körül
2022. szept. 6. 23:05
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor majd mondom neki, hogy kicsit többet kéne inni. Mindig beosztom, hogy óránként ennyit meg ennyit igyon, mert amúgy nem iszik. Egyébként jó módszer, ajánlom.
2022. szept. 6. 23:09
 16/23 anonim ***** válasza:
28%
Nem értem az embereket, Magyarországon ingyenes orvosi ellátás van, meg háziorvosi rendszer. Ha beteg a gyerek vagy szokatlan tünete van, akkor nem a gyakorin kell kérdezősködni, meg házi praktikákat alkalmazni, hanem el kell vinni a gyereket a háziorvosához. Ez alól kivétel, ha a gyereknek szemészeti, hallójárati, nőgyógyászati vagy bőrproblémája van, akkor az adott szakorvoshoz kell fordulni.
2022. szept. 7. 07:24
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

“2-2,5 l körül“

1 liter/25 testtömegkg … 1,5 l bőven elég, ez is a kajával együtt szóval inkább 1-1,2 l, amit ténylegesen meg kell innia

2022. szept. 7. 07:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"ingyenes orvosi ellátás van, meg háziorvosi rendszer. "

Fizeted a tbt, nem ingyenes.... amúgy a többivel egyetértek.

2022. szept. 7. 08:07
 19/23 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Vese problémára tippelek.

Vagy pedig rettenetesen sok sót evett, és nagyon kevés vizet ivott.

Ha ez nem egy egyszeri alkalommal fordult elő, vidd el a gyerekorvoshoz, adjon beutalót!

2022. szept. 8. 08:15
 20/23 A kérdező kommentje:

Szokott sós kajákat enni, de nem "rettenetes" mennyiségben, és iszik is hozzá.

De elmegyünk majd orvoshoz, köszönöm! :)

2022. szept. 8. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!