Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Melyik kollagén a leghatásosabb?

Melyik kollagén a leghatásosabb?

Figyelt kérdés

Annyi féle márka van. Ittam már magic hair-től. Utána puregold-tól a collagold-ot.. melyik az ami nem kamu?

Nekem a hajamra kellene, a bőrömre meg az izületeimre is egyaránt.

Vagy esetleg gyógyszertárban kapható "igazi"?

23/L

2022. szept. 6. 18:25
 1/6 Z003 ***** válasza:
51%

A kollagén az kollagén, minden márkában ugyan az az anyag van, kivéve persze egyéb adalékoktól mint vitaminok vagy csomósodásgátlók stb.. Viszont a fő összetevő mindegyikben pontosan ugyan az a kollagén.

A kollagén javíthatja a haj, körmök, még az izületek állapotát is, ha a szervezet kollagén hiányos, ami a mai világban nagyon ritka. Ezt gyakran nem említik a különböző név márkás termékek, nyilván mivel akkor nem vennék. De ha nem vagy kollagén hiányos semelyik nem fog semmit csinálni. (Valamint sok ilyen termék hajlamos azt az érzetet kelteni hogy a már kinőtt hajat is helyrehozza, ennek semmi alapja nincs. Mivel a már kinőtt ha nem része az anyagcserének, amit megeszel az arra nincs hatással.)

2022. szept. 6. 19:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Van I. meg II. Kollagén.

Amire rá van írva hogy kollagén abban csak az egyik van általában. Azért kérdeztem melyik jó nekem. Van e kombinált

2022. szept. 6. 19:25
 3/6 Z003 ***** válasza:

Igazából I-XIX kategóriába sorolják őket. Az I és II típusú között vannak különbségek viszont ebben az esetben ezek teljesen elhanyagolhatóak és ugyan azt a hatást fejtik ki.

A besorolások azon alapulnak hogy milyen szöveti részekben fordul elő a kollagén. Az I főleg a bőrben és kötőszöveteket a II pedig főleg a porcokat alkotja. A kettő között van összetételi különbség és szerkezeti. A szerkezeti különbség teljesen lényegtelen mert az emésztés során alkotóelemeire bomlik így az ebből a szempontból irreleváns. Az összetételi különbség is elhanyagolható, az eltérés pár százalék különbség néhány aminosavban. De mivel úgyis többet szedsz be ebből mint amit a szervezet aktívan kollagénné alakít. Így teljesen mindegy, hogy 3g vagy 4g glicint viszel be ha a szervezetnek csak 2 extra grammra lenne szüksége.

2022. szept. 6. 19:46
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

[link]

5 féle kollagén többféle állatból marha hal csirke (tojás).

3.

"A szerkezeti különbség teljesen lényegtelen mert az emésztés során alkotóelemeire bomlik így az ebből a szempontból irreleváns."

Így elég lenne csak fehérjét húst pl. ennünk.

De részben igaz csak. Két útja van a kollagénnek: az emésztés, vagy emésztés nélkül véráramban sejtfalon keresztül átszivárog. Azért előemésztett hidralizált kollagén van főleg a piacon.

[link]

Ha érdekel 3-as, olvasd el a tudományos háttérnél ki van fejtve miért nem emésztődik.

2022. okt. 16. 20:24
 5/6 Z003 ***** válasza:

Minden tiszteletem 4-es, nem akarlak degradálni semmilyen módon. De nem tartom komolyan vehetőnek azt ha valakinek a tudományos forrásai egy webshop termékleírásából származnak. Mert elmondani is nehéz mennyi probléma van egy ilyen forrás hitelességéről. Egy ilyen leírásnak az egyetlen és fő célja, hogy minél jobban dicsőítse a terméket és eladja neked. Így nem használható tudományos forrásként, függetlenül attól hogy helyes-e az amit ír.

"5 féle kollagén többféle állatból marha hal csirke (tojás)."

Ez egy másik fajta besorolás, nem az amiről én beszéltem.

"Így elég lenne csak fehérjét húst pl. ennünk."

Nem tudom hogy ez hogy került ide, természetesen hús önmagában nem takarja az összes aminosav szükségletünk. Azt állítottam hogy a különböző fajta kollagének eltérő szerkezete nem számít sokat mivel az emésztés során a másodlagos és harmadlagos szerkezet megsemmisül (már ami megmaradt a gyártás során). Így a két fehérje fajta közt nincs sok lényegbeli különbség. Az eltérés egyedül az eltérő aminosav összetételből ered, de ez a különbség alapból nem túl nagy. A kollagén ebben az esetben egy étrend kiegészítő, nem kizárólagos tápanyag.

2022. okt. 16. 22:45
 6/6 anonim ***** válasza:

5. Ha elolvastad volna amit linkeltem nem írnál ilyeneket.

Olyan tudományos publikációk jegyzékét küldtem forrásban amik megmagyarázzák miért nem beszélünk emésztésről.

Addig amíg nem olvasod addig kár is hozzászólni, mert egész másról beszélünk.

Az emésztési út rendben az oké, de nem arról linkeltem.

2022. okt. 17. 10:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!