Ha heti 2x egy órát elmennék úszni, az mennyire segítene a púpos hátam rendbehozatalán?
Kérdés hogy mitől van az a púp?
Anatómiai deformitás, rendellenesség vagy tartás, rossz testtartás, puhány életmód?
... Mert ha a második, akkor javithatsz rajta.
Első esetben pedig szakorvost kérdezz!
Én 1,5 éven keresztül heti 5x 1,5 órát úsztam. Amíg ez tartott, addig jobb volt a tartásom, és "nőttem" is 1 cm-t. Amint abbahagytam, ez szépen fokozatosan visszament. :(
Szerintem felnőtt korban már nagyon nehéz javítani. Vagy te esetleg még fiatal vagy? Én már közel voltam akkor a harminchoz.
#2 rossz testtartás: a fejem előreesik, a vállaim szintén, és görnyedek..
#4 oké, de hogy? Ez a kérdés
#3 köszönöm, gondolkodok rajta
#5 jézus...
16 vagyok :/
Nem sokat, viszont az izmaidat erősítheti.
Megfelelő szakemberhez kellene elmenned, pl. Angi Nimród, Szénásy-Toldi Tünde, ők egyben terapeuták és személyi edzők, meg fogják tudni mondani, hogy milyen edzés a legmegfelelőbb a számodra, és ha van szükséged egyéb kezelésre, akkor abban is a kezükbe adhatod magad. Tapasztalatból írom, engem már régen műtöttek volna nélkülük.
Megfelelő szakemberrel való konzultáció nélküli komolyabb edzés sajnos valóban árthat. Az úszás nem fog, de önmagában édeskevés lesz.
Kérdező! iskolaorvos, vagy orthopédus soha nem javasolt neked gerinctornát, tartásjavító tornát? Nem jártál soha gyógytesire?
Az úszás nem igazán erre célzott, ráadásul ha csak kiemelt fejjel tudsz mellúszni, az még káros is....
Pedig az ilyen kérdéseknél kb mindenhol azt láttam, hogy úszni kell menni
#9 nem. Egyébként a kiemelt fejjel való úszás tényleg káros?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!