Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le az ízületeim...

Hogyan szokjak le az ízületeim ropogtatásáról?

Figyelt kérdés
Sziasztok, évek óta ropogtatom az ízületeim, főleg a nyakam és a gerincem, de már nagyon szeretnék leszokni, de eddig sajnos nem sikerült. Volt, hogy már több hónapon keresztül nem csináltam, de aztán megint elkezdtem. Rontja a helyzetet, hogy egyébként se tökéletes a gerincem, mert skolózisom van. Szívesen várom olyanok válaszát, akik valamikor küzdöttek evvel a problémával, de sikerült abbahagyniuk ezt a rossz szokást. 21/F

2022. aug. 17. 22:07
 1/3 anonim ***** válasza:
62%

Én is tördeltem magam rendesen, magamtól nem tudtam leszokni hanem szóltam mindenkinek hogy szóljanak rám ha csinálom, így sikerült. Nem tudom tudtam-e segíteni, még esetleg a stresszt kéne levezetni ha van.

Ha esetleg tudnál dobni egy pipát ha hasznos volt azt nagyon megköszönöm

2022. aug. 17. 22:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Olvastam egy csomó tanulmányt, hogy akik az ujjperceiket szokták ropogtatni, az nem káros. Vannak ilyen urban legendek, hogy remegni fog tőle a kezünk öregkorunkra, de ez nem igaz. Nyilván, ha van valamilyen más betegséged, mint pl scolisis, az más kérdés.
2022. aug. 18. 07:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát elsősorban nem az ujjaimat ropogtatom, hanem a nyakam és a hátam, de ezek a végtagok jóval hangosabban kattognak most, mint mikor elkezdtem ropogtatni őket, tehát egyáltalán nem tűnik ártalmatlannak. Fájni is szokott. 1-es válaszát köszönöm. Mások közössége tényleg hasznos a problémák kezelésében.
2022. aug. 18. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!