Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » TSH értékem először 5,9 most...

TSH értékem először 5,9 most pedig 5,54. Erre már írhat fel hormont a dr?

Figyelt kérdés
tünetek közül a 70%a jelen van nálam és csupán 18 vagyok.
2010. szept. 23. 11:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Írhat, mert 4,3 a referenciaérték felső tartománya, de mi a fenének akarsz 18 évesen hormont szedni. Keress alternatív gyógymódot, nekem a homeopátia vált be, tünetmentes vagyok immáron 7 éve és az endokrinológusok 6 évet jojóztak az értékeimmel, amint hozzányúltak hormonnal átcsapott a túlműködés alul működéssé, majd amikor arra kaptam gyógyszert akkor túlműködés lett ismét. Gondolom szeretnél majd babát, ha nem feltétlenül szükséges, nem kell hormont szedni. Ezzel az értékkel pedig nem feltétlenül szükséges.
2010. szept. 23. 11:39
 2/2 anonim ***** válasza:

A felső határérték ugye 4.2, a tiéd ennél kicsivel több. Látni kéne még a T3-T4-et is (esetleg anti-TPO).

Ezek ismeretében lehet eldönteni, hogy kell-e gyógyszerelni és mivel-mennyivel. Persze ezt endokrinológusnak kellene beállítani.

2010. szept. 23. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!