A középkori jobbágyok is megitták tudtukon kívül a legalább 2 liter vizet a kemény fizikai munkákhoz?
Mások voltak az életkörülmények. Nem ugyanazt és nem ugyanannyit ettek, ittak, dolgoztak stb. Mára a fejlett orvostudománynak köszönhetően tudjuk mire van szüksége a testünknek, ilyen például az elegendő folyadék bevitel. De hozzá kell tenni, nem is éltek ugyanaddig.
Egyébként maga a kérdés jogos, és engem is érdekel, hogy hogyan kell ezt elképzelni. Hiszen nekik senki sem beszélt a rostban gazdag étkezésről vagy a napi 2 l víz fogyasztásról. Bár nem ettek ennyi szemét kaját sem, ez is tény.
Hogy a jó égbe lehet tudtodon kívül inni?
Abban a korban biztonságosabb volt bort, sört inni, mint vizet.
Én amikor odakint, a tűző napon dolgozom 2 liternél sokkal több kell és gyorsan megérzem a hiányát, nem is feltétlen szomjas leszek hanem szimplán érzem hogy kell a folyadék.
Biztos vagyok benne hogy megoldották. Régen is sok ügyes, életképes, találékony ember élt, elég volt egyvalakinek kitalálnia hogy forrásvizet hordóban kivisz a földekre és abból itatja a munkáscsoportot, mások követték. A bor, sör nem hidratál, nyáron munka alatt valószínűleg nem azzal fedezték a folyadékbevitelt (vagy ha igen gyorsan kidőltek).
Van egy kis baj.
1879 előtt nem volt liter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!