Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha az orrodon felszippantod a...

Ha az orrodon felszippantod a fájdalomcsillapítót gyorsabban hat? (erős fogfájás, fejfájás)

Figyelt kérdés
Szerencsére már nem aktuálisak a fájdalmak. Szépen eljártam fogorvoshoz stb. Régen több évig szenvedtem baromi erős fogfájástól. 30-50 perc alatt hatottak a gyógyszerek és egy kínszenvedés volt kívárni. Utólag érdekel ha én felszívom az orromon keresztül össze tört por formájában (nem fogom csak érdekel) akkor az egyből felszívodik? Mi a menete és mennyire veszélyes?
2022. júl. 17. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Tönkremegy az orrnyálkahártyád.

Különben a narkósok szívják fel az orrukon.

2022. júl. 17. 17:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Tönkre menne az orrnyálkahártyád, ahogy a fenti válaszoló is írta.

Olyat viszont már láttam/hallottam, hogy ha el rágja az ember pl. az algopirint, akkor gyorsabban hat. Ezt korábban egy orvos javasolta egy ismerősömnek, aki rosszul volt. De érdemes megkérdezni az orvost ha legközelebb ilyen szituációba kerülsz.

2022. júl. 17. 17:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan fájdalomcsillapító amit úgy kell használni mint az orrsprayt. Nekem erős migrénre adták. Rettenetesen kellemetlen és nekem nem is segített.
2022. júl. 17. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
+ az Algopirin a gyomrot is széteszi. Rendszeres szedésre nem is ajánlja az orvos. Gyomorfekélyt csinál.
2022. júl. 17. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!