Volt màr valakinek több másodpercig tartó extraszisztoléja? Ez egy picit más mint amikor hirtelen “be akad”.. Ez olyan mintha remegne vagy nem is tudom.. (mielőtt bárki azt írná, hogy menj kardiologushoz hulyegyerek,) Jelzem: múlt héten voltam.
Nekem igen. Évekkel ezelőtt, egyetlen egyszer, sem előtte, sem azóta még egy "sima" sem.
Épp aludni szerettem volna, mikor elkezdem hallani a fülemben a pulzusom. Nem foglalkoztam vele, volt már ilyen, máshogy teszem le a fejem, és elmúlik. Akkor nem múlott el. Aztán egyszercsak elindult a szívem számolhatatlanul gyors ütemben. Mint egy varrógép. Sem megszólalni, sem megmozdulni nem tudtam, még a páromnak sem tudtam jelezni hogy baj van. Megfeszültek az izmaim, éreztem hogy eltorzul az arcom. Az időérzékem az akkor olyan volt amilyen, de így utólag azt mondom, hogy 15-20 másodperc lehetett. Bár sokkal többnek tűnt, de abban a fél percben biztos voltam benne, hogy reggel nem fogok felkelni. Nem volt halálfélelmem, hanem egyszerűen mint tényt elkönyveltem, hogy ennyi volt, és így lett vége.
Aztán hirtelen, egy pillanat alatt, vissza állt elég magasra, kb 200 körülire a pulzusom, és fokozatosan ment lejjebb, majd elaludtam. Annyi volt, hogy 1-2 napig fáradt voltam, amin nem kell csodálkozni ha néhány perc alatt annyit dolgozik a szívem mint 2 nap alatt kéne.
Egyenletes volt végig, nem voltak kihagyások, csak számolhatatlanul gyors volt. Ahogy jött, úgy el is ment, és persze az UH és a holter sem mutatott semmit utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!