Miért érzem az alhasamban, konkrétan szeméremdomb felett a gázosodást?
Már lassan 3 éve fennálló probléma, voltam gasztroenterológusnál 2-nél is, hasi és kismedencei ultrahangon, nőgyógyásznál. Nem találtak semmit. Fél évig javasolták a probiotikum szedését, hogy rossz a bélflórám, az okozhatja. 4 hónapja szedem a napi kettőt, de egyre rosszabb. Már napi szintű. Ilyenkor sehogy se jönnek ki a gázok, és kényelmetlen az állás, ülés, úgy érzem megőrülök. A koromra hivatkozva egyelőre nem akarnak tükrözni. Kilégzési teszteken voltam, glutén és laktóz nézve lett, de negatív. Igazából ennem se kell, hogy ez előjöjjön, van hogy így kelek,nagyon elkeseredtem. Nem értem miért ott puffadok, ráadásul ilyenkor sehogy nem jön ki, csak zuborog. Valakinél hasonló, bármilyen ötlet? Vissza fogok menni orvoshoz a fél éves probiotikum kúra után.
32N
Nálam is kb. ugyanez a probléma van. Én voltam laktulóz (nem laktóz, nem ugyanaz) kilégzési teszten nekem az pozitív volt. Ami gyakorlatilag kontaminált bélszindróma vagy áteresztő bél. Ilyenkor nem szabad gluténtartalmú, feldolgozott élelmiszereket enni, és cukrot se nagyon. Valószínüleg a felborult bélflóra okozza. Sajnos nagyon nem foglalkoznak vel, mert a bélflóra összetételét nem tudják mérni, legalábbis nálunk nem. Ez van sajnos, manapság egyre több az ilyen kideríthetelen emésztőszervi megbetegedés. Ez a civilizáció átka.
Amit tudsz tenni, szélhajtó tea, kímélő étrend, mozgás, stressz kiiktatása , már amennyire lehetséges.
Bár azt nem értem, miért nem tükröznek meg, ez nem életkorhoz kötött.
A probiutikumok meg parasztvakítás, csak addig jók míg keresztülmennek a beleken, azokból egy se tapad meg a bélflórában, nem fognak elszaporodni.
Egyébként meg a hormonális változok is okozhatnak puffadást. Érdemes felkeresni endrokrinológus, bár az államiban ez kb. lehetetlen, főleg amilyen a hozzááálásuk, egy olyan betegséghez ami életet nem veszélyeztet, és kb. mindenki ezzel szenved.
Nem, nekem az arcomom semmi ilyesmi nem volt.
Egyébként van olyan hogy nem cöliákiás gluténérzékenység. Tehát nem mutatható ki vizsgálatokkal a gluténérzékenység, de gondot okoz az emésztésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!