Miért fokozódik a tanulási teljesítményem, ha szorít az idő?
Az a helyzet, hogy nem is nagyon tudnám jobban beosztani az időmet, érettségire ugyanígy készültem fel anno, esetleg az, hogy figyeltem órákon, mint főiskolán is, segített kicsit, de középiskolában is suli mellett tanfolyamra jártam, hogy meglegyen a nyelvvizsgám, még nyaralni se volt időm, most államvizsgám lesz, az utóbbi éveket munkával töltöttem a tanulás mellett, nem diákmunka, hanem állandó 6-8 órások, részben fizikai, plusz a családban folyton balhé is van (érettségi előtt is volt), ami akadályoz a folyamatos hosszadalmas tanulásban.
Valahogy már erre állt rá az agyam, hogy a rövidtávú memória aktívabban és hatékonyabban működik.
Fura egyébként, hogy ezt pont nem tanácsolják, mert állítólag nem marad meg tartósan, de mai napig emlékszem, miből érettségiztem le (kitűnőre mellesleg).
Nem vagyok amúgy lusta, csak soha nincs hosszú távon olyan nyugalmam, amiben lehetne tartósan tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!