Aromalámpa használata lehet veszélyes?
A sima kerámiára gondolok, amibe alulra gyertyát kell rakni. Szója gyertyát használnék, nem paraffint. Napi max 2 órát használnám masszázshoz. Azt olvastam, hogy ha elfogy róla a víz, akkor az illóolajok megéghetnek, vagy, hogy nagyon felmelegedhet a víz. Ez a gyakorlatban hogy néz ki?
Egy óráig csak elég lesz az a víz, amit beleöntök kevés illóolajjal, nem? Milyen felületre tegyem a kerámiát?
A másik, hogy ha nem illólajat használok, hanem illatolajat (tudom az is lehet természetes), akkor annak a belélegzése lehet ártalmas?
Köszönöm a válaszokat!
Saját tapasztalat szerint az olajok előbb elillannak, mint ahogy a víz elpárologna, de vegyél egy nagyobb tartállyal rendelkezőt, és nincs ilyen gond. De gondolom ott fogsz lenni mellette, és bármikor rátölthetsz még, ha úgy látod, hogy fogy. A felület szerintem mindegy, az alja nem szokott úgy felmelegedni, de tehetsz alá hőálló tálat, én nem szoktam.
Az illatolaj fogalmam sincs, hogy mi, de mi a baj az illóolajokkal? Egyébként érdemes megkérdezni a vendéget, hogy érzékeny-e valamelyik illatra, mert valóban okozhat allergiát. Vagy pl ami neked kellemes illat, neki lehet kellemetlen. Túl töményen sem szabad használni, csak pár cseppet, különben okozhat fejfájást is. Úgy általában olyan vendégekkel, akiket nem ismersz jól, ne használd, csak akiket már ki tudtál kérdezni, hogy szeretik-e egyáltalán, van-e valamilyen egészségügyi problémájuk stb.
Vannak nagyon jó könyvek aromaterápiával kapcsolatban. Célszerű beszerezni egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!