Véradás után másfél héttel bevérzés?
Multhét előtti pénteken voltam véradáson, aki vette mondta hogy be fog lilulni körülötte, éreztem is hogy mozgatta a tűt, elég nehezen ment és végig pumpálnom kellett a kezemmel. Adott is egy dolobene nevű krémet, hogy mazd azzal kenegessem, de pár napja már nem kentem, talán egy nagyon pici még van belöle.
Még aznap este lett egy csík a könyök hajlatomban és kb egy 1 forintos méretü folt.
Más vagy harmadnapra kb 2-3 cm el alrébb lett egy 5-6 cm átméröjű nagy folt, ami nem akar elmulni, sőt tegnap délután miután dolgoztam kicsit a ház körül úgy tünik még sötétebb lett. Olyan mintha egy másik érböl szovérogna a vér. Ilyen lilás az egész. Fájni alapból nem fáj, de egy kicsi égö (vagy ahhoz hasonló) érzést érzek ha mondjuk lerakom a karom az asztalra (pl egeret fogom).
A nyomókötés amit a véradás után ráraktak eléggé szoros volt, be se tudtam miatta hajlitsni a karom, mert akkor nagyon szoritotta az izmokat azon a részen. Lehet ez az oka annak hogy bevétzett? Most voltam elöször vért adni.
El akarok menni házirovoshoz majd, de a munkahelyem másik városban van és most nem tudok szabadságra menni ez miatt.
Ha megérintem azt a területet nem fáj, csak van 1 pont ahol érzékenyebb.
Még egy dolog. A véradás elött 5 nappal voltam vérvételen, vérképet csináltattam. Azt a másik karombol vették le, és érdekes, hogy a véradásig csak egy halvány sárgás folt volt csak azon a karomon, de a véradás után ott is megjelent egy sötét folt, a könyököm felett q felkaromon.
5 napig nem volt szibte semmit aztán a véradás után ott is kijött, nem értem hogy mitől.
Tudtok valami tanácsot adni?
Persze próbálom is ezt, és tegnapig nem is végeztem nagyon semmi megterhelőt. Hacsak a számitogép elötti munka nem számit annak.
Nekem az a furcsa hogy nem ott van a véraláfutás ahol a tűt beszurták hanem 3 centivel alrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!