22 évesen, hogy lehet ennyire feledékeny az ember? 75 éves mamánk "okosabb"!
Nos az a probléma, hogy annyira feledékeny vagyok, hogy már az életvitelemet is befojásolja. Elkezdek valamit mondani és elfelejtem hirtelen hol tartottam, kimegyek a szobából a konyhába, de mire kiérek elfelejtem mit akartam, de ez még elfér. Mindekivel előferdül.
De az, hogy a héten is mindennap elfelejtettem levenni a vizet a gázról, fel van írva a papírra mit kell hozni és azt is elfelejtem. Mondanak nekem valamit adjam át azt az üzit az is kiesik. Rendszeresen elfelejtek elmenni orvoshoz, pedig időpontom van fel van írva a naptárba is.
Telefonemlékeztetőt is próbáltam, de a legtöbbször nem vagyok telefonközelben és nem hallom mikor csörög. Nem tudom megjegyezni, hogy mikor menstruáltam utoljára (mikor kérdeti a nőgyógyász). Szülinapokról és a névnapokról ne is beszéljünk! És még számtalan apró dolgot amit hiába írok fel, mert elfelejtem elolvasni és nagyon sokszor elkeveri valaki hiába mondom a családtagoknak, hogy azt hagyják ott!Ráadásul állandóan le vagyok cseszerintve érte, ha elfelejtek valamit, abszolút nem fogadják el és abszoplút nem könnyítenek a helyzetemen. És ez megy már ki tudja mióta. Nem tudom, miért nem lehet megérteni vagy legalább elfogadni. Nekem sokkal rosszabb, mert én felejtem el. Én szívom meg, mert kifutott az étel, új időpontot kell kérni, lemaradtam a bármiről.
Egyszerűen megőrülök tőle. Tönkretesz idegileg. Már vitamint szedek rá 1 hete kezdtem el, hátha az a baj, talán valamiven jobb lesz. Megtettem én már sokmindent, felírtam papaíra, telefonra, páromat kértem jegyezze meg (de persze Ő is elfelejtette). Orvosnak is mondtam (pszhiológus) azt mondta ez természetes, de én nem hülye vagyok hanem feledékeny ami nem ugynaz! Tudom, hogy ez már nem természetes, hisz mindenki et vágja a fejemhez. Már lassan az életkedvem is elmegy ettől. Nem elég, hogy van ez a bajom ami ellen teszek is csak nem hat, és még jól elszidnak mindennap...
Tudnátok segíteni?
22/L
Én is sokmindent elfelejtek mint a menstruáció, mosás a gépben vagy ha boltba megyek már nem is cetlizek mert elfelejtem elolvasni -_-". Többnyire arra se emlékszem mit ettem mondjuk tegnapelött. A mélypont akkor volt mikor elfelejtettem, hogy elötte nap szeretkeztünk a férjemmel s persze, hogy megsértődött, hogy ennyire felejthető élmény volt. Na az volt a kínos -_-"""""".
Én erre csak mostanság jöttem rá, hogy a babám mindennapjairól akartam naplót írni de másnapra halasztódik már nem tudom. :(
Marad a vitamin s sok frisslevegő az agynak.
Az az orvos akinél jártam az neorológus is volt. Szórakozottságot nem hinném, mert rákoncentrálok, hogy ne essen ki mégos ekhagyom az onfót. :-(
Mikor nagyon fáradt vagyok azt még értem mikor volt olyan, hogy csak 2-3 órát vagy annyit swe tudtam 1-2 héten át aludni, de mikor még kipihent is vagyok azt nem értem. És azt is hozzá akartam tenni, hogy alvászavarral is küzdök még most is, gyógyteákkal alszom el sokszor. Ez kb úgy 8-12 éves korom körül kezdődött... Hiába vagyok dögálmos, ég a szemem nem bírom nyitvatartani nem jön az álom. Ez betegség?
én is hasonló vagyok:) Mondjuk nekem annyival serencsésebb a helyzetem, hogy ezt a legtöbb hozzám közelálló általában viccesre veszi, ha nem lesz belőle baj h elfelejtek valamit... A noteszomat elhagytam, a telefont én meghallom, megnézem, fejemrecsapok, lenyomom az emlékeztetőt, és két perc múlva elfelejtem :))
emellé még igencsak suta is vagyok, és rádásul olyan hülyeségeket csinálok hogy hihetetlen... Pl multkor a kulcsomat vhogy betettem a hűtőbe... hát gondolhatod mennyire nem találtam :D Szülinapokat és névnapokat simán mindig elfelejtem, szóltam is nekik hogy ne várjanak, majd egyszercsak kapnak vmit. volt olyan hogy fél évig minden reggel otthonfelejtettem az ajándékot.
hát nem tudom mi segíthet, engem mondjuk annyira nem zavar, csak néha vicces...
Érdemes volna több féle szakorvoshoz is menni. Az orvosok is emberek, nem biztos hogy beugrik nekik az isteni szikra, hogy mire gyanakodjanak.
De mindenek előtt rendezd az alvási és ébrenléti ciklusod, akár erőszakkal, pl ébresztő reggel, este valami gyógynövény nyugtató (hova tabletta), vagy zene a fülbe és korán fekvés. Próbáld ki csak egy hétre... Szüksége van a szervezetnek (főleg ha beteg) a regenerálódásra, az alvásra. Sportolj valami egyszerűt, pl bringa, futás.
Jah és ha orvoshoz mész, esetleg irj össze mindent amit tapasztalsz, pl fáradság, szemgyulladás?, fogfájás? Lehet hogy volt valami betegség amivel ha nem foglalkoztál, még szövődményeket okozhat. Menj el STD szűrésre is, ha volt oka. Valószínüleg meg fogják találni...
Épp testben épp lélek! Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!