Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Okozhat káros hatásokat egy...

Okozhat káros hatásokat egy kisgyerekben, ha valami nem neki való/ijesztő filmet néz?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy már tucatszor volt ez a kérdés, de engem érdekel.

2022. jún. 10. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

😒 Igen !

Ezért is szokták az ajánlott korhatárt megjelölni.

2022. jún. 10. 15:03
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Használni semmiképp sem használ neki. Egyrész ok nélküli félelmet, stresszt okozhat, másrészt nem tudja feldolgozni, nem érti a látottakat pl gyilkosság, erőszak, szexuális tartalom.

Ez viselkedési zavarhoz vezethet. Kisgyerek ne nézzen nem neki valót, ha véletlen látta, beszélgetni kell vele és elmagyarázni hogy mi az amit látott.

2022. jún. 10. 15:04
 3/9 anonim ***** válasza:
24%

#1: nem, azt a dugásra írják ki... simán lemennek a thrillerek/horrorok 15 vagy 16-os karikákkal, egyedül a szexfilmek 18-asok...

(közben az nem baj, hogy a 16 éves kamaszok már dugnak, de prűd kis kormányunk...)

2022. jún. 10. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
ja, kisgyerekre vonatkozik a kérdés, akkor sztornó az előző (3-mas vagyok)
2022. jún. 10. 15:08
 5/9 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom mi a férjemmel gyerekként néztük az x aktákat, a forró nyomont, kicsit féltünk, de nem hiszem hogy komoly kárt okozott volna. Ha annyira nagyon féltünk volna gondolom nem nèzzük.
2022. jún. 10. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Én 7 évesen sexuális, erőszakos jelenetet tartalmazó filmeket néztem sajnos már mert sokat voltam a nagyszüleimnél és ők megengedték hogy én is nézzem velük, sokszor fenn voltam éjfélig is ha náluk aludtam és néztem velük a mindenféle hülyeséget, nem nekem való dolgokat, mónika sót, valóvilágot, erőszakos filmeket, családi titkokat stb.

Következménye az lett de nem biztos hogy a filmek miatt de olyan paranoiás vagyok hogy 7 éves korom óta nem tudok végigaludni egy éjszakát sem rendesen és félek mindentől is!

2022. jún. 10. 16:09
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

Az utcán se merek közlekedni egyedül esténként mert mindig ha jön valaki akkor olyan kényszerképzetem van hogy meg akar ölni vagy el akar rabolni.

Előző vagyok.

2022. jún. 10. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

Okozhat, de van olyan is, hogy a gyerekben nem tudatosul.

Felnőttként már sokkal inkább felfogod a filmek jelentőségét, az érzelmek, szituációk skáláját, ezért jobban a lelkedre veszed.

De azért nem véletlen van kiírva a korhatár, ne legyen a gyerekből pszichopata.

2022. jún. 10. 16:44
 9/9 1Léna ***** válasza:
Minden ami velünk történik hatással van ránk és az életünkre. Felnőttként, beszélgetéssel feloldhatjuk, feldolgozhatjuk a látottakat. A kicsi gyerekekre érzelmi hatást gyakorol amit nem tud értelmezni, feldolgozni, ez az életében felnőttként megmagyarázhatatlan reakciókat okozhat bizonyos helyzetekben.
2022. jún. 11. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!