Tényleg le lehet szokni a koffeinről fokozatosan?
13 éves korom óta rengeteg koffeintabit szedek (napi 8-10-szer 100mg). Ennek regeteg oka van, sok mindennel kellett megküzdenem az elmúlt másfél évtizetben. Sokszor próbáltam leszokni. A fokozatos leszokás soha nem ment, a hirtelen leszokás meg nagyon durva és nem tartós.
Most van pár szabadnapom. Tegnap és ma semmi koffeint nem vittem be. Nem tudok enni, hányok mint a kutya, széthasad a fejem, hőhullámaim és influenzás tüneteim vannak, 14-16 órákat alszom. A szokásos. Szombaton viszont már dolgozom. Újra ráállok a koffeinre. Először kisebb mennyiségben, lassan egyre többre. Nem tudom mi lehet a megoldás.
Rengeteg függőségem volt, de érdekes módon pont ez a nagyon lightos cucc az amiről nem tudok lejönni. Piáról, benzókról, altatóról, mindenről tök lazán lejöttem.
Persze a koffein dologhoz az is hozzátartozik hogy nagyon fáradékony vagyok és sok kihívás van az életemben. A fokozatos leszokáshoz meg az kéne hogy kb. 3 hétig ne csináljak semmit csak nyaraljak. 13 éves korom óta még a 3 nap is pár évente jön össze. Nyilván itt nem csak a munkáról van szó. Gondoskodnom kell emberekről, meg nincs olyan nap amikor az élet ne hozna feladatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!