Az ultrahangon látszik ha rosszindulatú egy daganat?
Az MRI mutatja ki a daganatot szövetszinten, ott az is látszik, hogy hová terjedt esetleg tovább, melyik szerv érintett még.
Nekem ultrahangon csak az látszott hogy a méhnyálkahártya zavaros és nagyon nagy. Aztán csináltak egy küretet és elküldték az anyagot szövettanra. Ott állapították meg a rosszindulatú daganatot, aztán küldtek MRI-re, hogy a környezetét is meg lehessen vizsgálni, nincs-e áttét. Bár az áttét furcsa módon nem a környező részeket érinti, hanem egyből a tüdőt, agyat célozza meg.
Senkinek nem kívánok ilyen (meg semmilyen) betegséget, édesapámat is azért veszítettem el. :(
Kedves 4-es! Köszönöm az érdeklődésedet, nagyon keves vagy!
Az egész méhem egy gigantikus daganat volt miómákkal és cisztákkal. Nagyon súlyos hormonzavarom volt és 20 évig nem segítettek rajtam, hiába tudták hogy csak a teljes méheltávolítás segítene, nem csinálták meg, mert még 44 évesen is túl fiatal voltam az eltávolításhoz.
A végén rákos lettem, folyamatosan ömlött belőlem a vér, görcsökben fetrengtem, és amikor végre megvolt a műtéti időpont, pont aznapra tették, amikor kijött a rendelet, hogy a covid miatt nem műtenek csak rákos sürgős eseteket. Az enyém hiába volt rákos és sürgős, azt mondta a dokim, hogy felülről jött utasítás, hogy bizonytalan időre elhalasszák a műtétemet.
Mivel szó szerint már csak napjaim voltak hátra, írtam egy levelet a klinika igazgatójának, hogy engedélyezze a műtétet, mert nem bírom már a fájdalmat és a vért és beveszem az összes altatómat, ha nem segít rajtam.
Hála neki, Professzor doktor Ács Nándornak, aki megmentette az életem, mert kiállt értem, a legjobb orvossal műttetett meg, VIP szobába rakatott és engem műtöttek először (4-en voltunk összesen az osztályon)
5 és fél órás műtéttel távolítottak el mindent (méh, petefészkek, méhnyak, nyirokcsomók). Viszont már a műtét napján és utána is mászkáltam egész nap, hiába szóltak rám. Még fájdalmam is csak ébredéskor volt, utána semmi. És hogy onnantól egy csepp vér sem távozott belőlem, az nekem a mennyország volt.
Amikor végre teljesen helyrejöttem, Édesanyám fogta magát és a mennyországba költözött. :( Ez néhány hónapja történt és azóta is magam alatt vagyok.
Most már sajnálom hogy megműtettem magam, mert ha akkor meghalok, most anyukámmal lehetnék.
Azért gyógyultam meg, hogy végignézzem Édesanyám halálát, aki a kezeim között hunyt el? :( Nem értem, hogy miért nem én mentem el helyette, ő imádott élni, tervei voltak, aktív, önálló, életvidám volt.
Csak azért nem tudok utána menni, mert kisállataim vannak, kutya, macska és anyukámtól is maradt rám egy kutya meg kismadár, róluk gondoskodni kell, le kell vinni őket és nincs senkim aki vigyázni tudna rájuk, ha én megdöglök.
Azóta nem hiszek semmiben, mert ha lenne egy jótevőnk, akkor nem hagyná, hogy ilyenek történjenek. Hogy elveszi mindenkitől a szerettét, rengetegen meghaltak körülöttem. Édesapám is elment már tinikoromban, nincs senkim.
Bocsánat a hosszú sorokért, de muszáj volt kiírni magamból. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!