Forralt kamillás vízbe áztattam egy sebet, rosszul tettem?
Eltávolították az egyik nagylábujjamról a körmöt és a körömágyat. Részletesen megbeszéltem az orvossal, hogy hogyan vigyázzak rá, mit tegyek vele. Azt hittem, fogok kapni leletet is, amire a legfontosabb teendők fel is vannak írva, de csak a korábbi leletre írta rá tollal, hogy "otthonában köthető".
Amire biztosan emlékszem, hogy egy hétig nem érheti a sebet víz, és Gentamicin kenőccsel kell bekennem a felületét átkötözéskor (amit nem tudom, hogy hány naponta kell megtennem). Úgy emlékszem, hogy forralt, kamillás vizes fürdőbe kell áztatnom 15-20 percet, mielőtt bekenem Gentamicinnel és átkötözöm, de ez a vizes dolog elbizonytalanít. Most akkor sima víz nem érheti, vagy semmilyen víz nem érheti?
Korábban már ejtett egy vágást a körömágyamon, akkor sem érhette víz, de ezt a kamillás lábfürdőt kellett csinálnom, és a Gentamicint is használnom kellett
Sajnos már beáztattam, mire elbizonytalanodtam, és most félek, hogy valami rosszat csináltam. Holnap felhívom az orvost is megkérdezni természetesen, de addig eléggé aggódok. Nagy bajt csináltam?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, segítő szándékot!
Félreérthetően fogalmaztam, a forralt kammillás víznél megvártam, amíg visszahűl.
Ma megkérdeztem telefonon, és jól írtam fel, valóban bár sima víz nem érheti, ilyen kamillás lábvizet használnom kell. Nagyon érdekes, hogy még senki sem hallott ilyesmiről a környezetemben sem, de mindenesetre az orvosban bízom, nagyon meg voltam eddig is elégedve a munkásságával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!