Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A hobbisportnál mire kell...

A hobbisportnál mire kell odafigyelni ahhoz, hogy ne okozzunk magunknak szívkárosodást?

Figyelt kérdés
2022. máj. 20. 08:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ne doppingolj. Ne használj rendszeresen olyan anyagokat sportolás közben, amik megváltoztatják a teljesítőképességed. Pl a legygakoribbak: tea, kávé, energiaital, fájdalomcsillapítók, izületre izomra ható gyógykenőcsök, stb.
2022. máj. 20. 09:31
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval.

Egészséges embernek egyébként nem lesz semmiféle szívkárosodása a sporttól, mert a szervezet pontosan jelez, ha túlhajtás lenne...

2022. máj. 20. 10:04
 3/21 A kérdező kommentje:

2

Biztosan jelez?

2022. máj. 20. 11:31
 4/21 anonim ***** válasza:

sosem szoktál lihegni, nem pirosodsz ki? Nem ver szaporábban a szíved...?

Nehogy már ne érezz semmit!

2022. máj. 20. 11:44
 5/21 anonim ***** válasza:
Vgy esetleg te vagy a pulzusfixációs gyakorikérdező?
2022. máj. 20. 11:45
 6/21 A kérdező kommentje:

Ő nem sportol, de miért lenne mindenki ő?

Sportnál normális a lihegés, azért csináljuk, nem?

2022. máj. 20. 11:47
 7/21 anonim ***** válasza:
2022. máj. 20. 11:50
 8/21 A kérdező kommentje:

Például számos cikket olvastam, amik szerint hobbi futóversenyek résztvevőinél szívkárosodást találtak.

Nomeg vannak a különböző szívmegnagyobbodások, szívizom elfajulások stb. Ezek lehetnek nem megfelelő vagy túl sok hobbisporttól?

2022. máj. 20. 12:28
 9/21 anonim ***** válasza:

8# nem, inkább attól hogy valamilyen szert használtak ami befolyásolta a szervezetük tűrőképességét.

Én régen sokat kerékpároztam ilyen napi 100 - 200 km eket. E melett nem ittam kávét, és teát sem, se semilyen más anyagot nem használtam ami megváltoztatná a szervezetem normál működésést. Már akkor is tisztában voltam ezekkel. Aztán egy gyerekkori térdsérülésem miatt, elkezdett fájni a térdem. Tudtam hogy vége a kerékpározásnak, de nem voltam képes akkor ezt elfogadni. Ezért akkor szedtem fájdalomcsillapítót, meg kenőcsöket használtam. Míg egy nap kerékpározás közben rosszúl lettem. Kiesett pár másodperc is, nem emlékszem mitötént akkor, hogy jutottam a-ból b-pontra. Nem borultam fel, a felező vonalon mentem már mikor feleszméltem. Szerencsém volt hogy nem ütött el senki, és hogy nem haltam meg. Akkor abba hagytam teljesen, utána jöttem csak rá hogy nem mehet így tovább. Azóta a kerékpárom a garázsban áll.

2022. máj. 20. 12:52
 10/21 A kérdező kommentje:
2022. máj. 20. 13:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!