Kinek van receptírási joga?
Egy rezidensnek már van? Bármit felírhat bárkinek? vagy hogy van ez?
mi ez a pro familia dolog?
A gyógyszerész is írhat fel receptet magának vagy családtagnak, vagy ők hiába vannak ott, nem vehet el receptes gyógyszert csak ha feliratja egy orvossal?
Miért nem?
Sem a rezidens, sem a gyógyszerész nem orvos.
A rezidens orvos… mégis mi más lenne? Vannak gyógyszerek, amiket csak szakorvos írhat, és van olyan, amit nem szakorvos is. A pro familia receptet családtagnak lehet írni.
Gyógyszerészeket nem tudom.
Tehát a gyógyszerész nem írhat receptet de bármilyen gyógyszert kihozhat, ez kb. ugyan az nem?
Jó elvileg másnak nem írhat, de most kihozza papíron magának aztán oda adja a haverjának vagy az anyukájának ha kell.
(nem sajnálom tőlük meg semmi ilyesmi csak próbálom megérteni)
Hallod kérdező , te mit nem értesz ezen? Komolyan, vagy három kérdést is kiírtál már .
Negyedéves orvostanhallgató vagyok ,2 nap múlva megyek gyógyszertanból szigorlatozni. Annyi jegyzetem van ebből , amibe a Biblia kétszer beleférne . Hidd el, hogy elég mélyen meg kell ezt nekünk tanulni+ ott vannak a klinikumi tárgyak is, ahol még bővebben tanulunk az indikációkról/ kontraindikációkról. Vannak mérgek( most már nem ez a pontos nevük ), kábítószerek ( morfin—> 15 napra szakorvos rendelheti maximum, házi orvos hosszabb távra is), csak adott szakvizsgával rendelkező orvos által rendelhető gyógyszerek, ezeket nyilván nem lehet pro familia receptre felírni . Egy fogamzásgátlót vagy NSAID-ot simán lehet teljes árra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!