Epehólyag eltávolítása után, tapasztalható-e testsúly változás és ha igen, milyen irányban?
Figyelt kérdés
2010. szept. 17. 16:28
1/4 anonim válasza:
Elvileg ugye az epe bontja a zsírokat,tehát az eltávolítása okozhatna enyhe súlytöbbletet,ám ismerőseim egyike sem panaszkodott erre,illetve a doki azt mondta,ilyenkor a gyomor veszi át az epe szerepét.Ami elég fura,de attól még lehetséges.
2/4 anonim válasza:
...Már értem.Tehát a máj ezután is termeli az epét,és a bélbe üríti,úgyhogy el tudja végezni a feladatát.
3/4 A kérdező kommentje:
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy híztatok, vagy fogytatok a műtét után, persze arra is kíváncsi lennék, hogy mennyi evés mellett történt ez...
2010. szept. 18. 09:49
4/4 anonim válasza:
Nekem két éve távolították el az epehólyagomat. Súlygyarapodást vagy súlyvesztést igazából nem tapasztaltam, bár én eleve kövér ember vagyok.
Az viszont észre vettem, hogy elég sűrűn van hasmenésem, és kiszámíthatatlan, hogy mitől. Illetve két dologtól tutira: virsli és a párizsi.
Azt mondják, hogy ez akkor van (hasmenés), mikor az epefolyadék felhalmozódik a belekben.
Ezek után elméletileg sztem inkább súlyvesztést lehetne megfigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!