Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha egészségügybe szeretnék...

Ha egészségügybe szeretnék dolgozni, de még nincs oltásom, felvehetnek?

Figyelt kérdés
Olyan válasza érdekel, aki eü dolgozó. Még nincs oltásom, de ha felvennének, vállalom az oltást, de míg nem muszáj, nem. Az állás hirdetések nem egyértelműek ezzel kapcsolatban. Valahol úgy tűnik, hogy 3 meglévő kell, de az minimum fél év, ha holnap kérem az elsőt, akkor is. Ilyen jól állnak eü. dolgozóból, hogy ha elkezdem az oltási sort akkor se jöhetek szóba, míg nincs meg a 3, vagy ezt intézménye válogatja?
2022. máj. 10. 15:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel kötelező 3.
2022. máj. 10. 15:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Örülök hogy az eü-ben szeretnél dolgozni, de nem azon múlik sajnos a felvétel hogy "jól állnak-e" hanem hogy van egy minisztériumi rendelet, ami szerint kell ez az oltás is (mint számos másik ha ilyen területen akarsz dolgozni) és kész.

De én hallottam olyat már hogy pl. adminisztrárnak felvettek olyat akinek nem volt még meg a 3. és csak utánna adták be neki.

2022. máj. 10. 15:26
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
EÜ. vállalkozóként nincs oltási kötelezettség, csak a "közszférába" kötelező...
2022. máj. 10. 15:26
 4/10 A kérdező kommentje:
A rendeletet még nem kezdtem el bogarászni, és ahogy írtam, az egyik hirdetésből úgy jön le, hogy feltétel mind a 3 oltás, míg a másiknál nem jelzi, hogy mennyi, csak hogy kell lennie. Ebből nem tűnik egységesnek.
2022. máj. 10. 15:57
 5/10 anonim ***** válasza:
41%
3 oltás a feltétel, akkor 2, ha még nem telt el a 180 nap. Nem veszünk fel mindenkit, annyira azért nem rossz a helyzet. A vállalkozóknak is kötelező az oltás.
2022. máj. 10. 17:15
 6/10 A kérdező kommentje:

Tehát, ha most felveszek 1 kínait, és behívnak interjúra, felvehetnek? 30 nap felmondási idő alatt felveszem a másodikat, akkor az rendben van?

Közben néztem eüs csoportokat is, most a veszélyhelyzet vége miatt mindenki ír mindent.

2022. máj. 10. 17:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem. A kínai 2 dózisú, így akkor jelentkezhetsz, ha abból megvan a kettő. Utána ketyeg a 180 nap. Addig szóba sem állunk veled, mert a bizonyítványok előtt kérjük be az oltási igazolást.
2022. máj. 10. 17:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, akkor még egy kicsit húzom a multinál, hátha idén vége ennek a bohóckodásnak.
2022. máj. 10. 18:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Nővérem háziorvos mellett külsős nővér vállalkozóként!

Nincs beoltva semmivel, erről ennyit!

Lehet okosba intézték el a dokival, vagy nemtudom mit csináltak, de nincs oltása és melózik!

2022. máj. 10. 21:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Az eü. dolgozóknak kötelező a hepatitis elleni oltás is. Ez mégsem azt jelenti, hogy csak azokat veszik fel, akiknek megvan (3 oltásból álló sorozat egyébként, pont, mint a covid elleni).

Akkor kezdik meg az oltási sorozatot, amikor felvették az illetőt.

2022. jún. 7. 11:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!