Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mizofónia gyanújával milyen...

Mizofónia gyanújával milyen orvoshoz fordulhatnék, aki diagnosztizálni tudja, hogy valóban ez a gond?

Figyelt kérdés
Vagy esetleg kizárni.
2022. máj. 3. 11:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Számomra az üti ki a biztosítékot, ha valaki krákogás után még nyel is egy jó nagyot, vagy szipogás után... ezek a kombók készítenek ki a legjobban :D De persze egy alma evés se semmi, igazából tökmindegy, hogy valaki mit eszik vagy mit rág, kiborulok. Azt vettem észre amúgy, hogy mindenkinek más és más a zavaró, pl. sokan írták a villa nyikorgását a tányéron vagy a gépelés, kutyaugatás hangokat, hogy idegesíti őket, nálam ezek annyira nem. Én úgy vettem észre, nálam inkább csak az emberek által kiadott hangok zavaróak.
2022. máj. 3. 14:39
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is az emberek által kiadott hangok a legzavaróbbak. És igen, ez a valami után nyelés az kész. :D Főleg mikor jó hangosan kortyolja az italt és utána így sóhajt egy nagyot. :D
2022. máj. 3. 14:43
 13/17 A kérdező kommentje:

Jaj tényleg, a sóhajtás. Áááá :D

Elképesztő egyébként, hogy milyen jó ezt "kibeszélni" olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak. Szóval köszönöm, hogy írtál! :)

2022. máj. 3. 14:46
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is örülök, ha találok valakit, aki átérzi ezt. A legtöbb ember nem érti vagy ugye hisztinek kezeli. Persze nem örülök, hogy neked is ez van, mert amúgy rossz, de legalább vannak sorstársak. :)
2022. máj. 3. 15:06
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, én is így vagyok ezzel. Anyám, párom egyáltalán nem ért meg, ami elég sz.r érzés, hiszen ők állnak hozzám a legközelebb, kivel beszélném meg?! Dehát ez van, legyintenek rá, vagy hülyének néznek, úgyhogy inkább már nem is mondom.
2022. máj. 3. 15:15
 16/17 anonim válasza:
csatlakozom én is... napról napra egyre jobban frisztrál a gondolat, hogy le kell üljek anyukámmal egy asztalhoz enni. Egyre stresszesebb leszek, amitől egyre jobban idegesítenek a zajok. Ő rendszerint a száján keresztül veszi a levegőt, evés közben is, aami rettentő hangos számomra. Emellett a tüsszentés, sóhajtás és hasonlók is idegesítenek, ingerült, dühös leszek, néha sírás kerülget. Beszéltem már vele erről, megérti, de nincs rá különöösebb figyelemmel. Tudom, hogy ha megint megemlíteném, az lenne a válasz hogy ez csak az én hülyeségem, meg hogy én azt hiszem én tökéletes vagyok, annak nincs hangja ahogy én eszek? stb... Hiába vannak barátaim akik bármikor meghallgatnak, azért ez mégsem ilyen egyszerű, aki nem érzi át, nem értheti. Jó olvasni a kommentjeiteket, látom hogy nem vagyok ezekkel egyedül.. :')
2022. júl. 21. 14:27
 17/17 A kérdező kommentje:

Szia! Örülök, hogy írtál. Esetleg mutasd meg anyukádnak, hogy itt miket írtunk, hátha rájön, hogy ez nálad sem hiszti, hiszen vagyunk jópáran így, mint te. Nagyon nehéz valóban, amikor nem értenek meg minket, dehát hogyan is értenék, amikor nekik nincs ilyen problémájuk...

2022. júl. 21. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!