A vízhajtó szedése segítene a fölöslegesen felgyűlt víz eltávolításában?
Sokszor előfordul velem hogy mutatja a mérleg a súlyomat pl 74 kg, két nap múlva megint megmérem magam és már 76 kg! Szerintem felgyül a sok víz, a lábam és a hasam is mintha nagyobb lenne, de inkább a hasam. Ha akkor lenne hírtelen súlynövekedés amikor menstruáció előtt vagyok, nem mondanák semmit, de így nagyon kellemetlen. Egyik nap jó rám a farmerom másik nap már piros csíkot hagy. Amikor fel vagyok puffadva nem ilyen érzés, az másmilyen és reggelre el is múlik.
A tv-ben reklámoznak egy olyan vízhajtót ami segíti a fogyást is. A kommentek többsége dícséri, nyílván amvan akinek nem jött be, nem mindenki szervezete egyforma. Próbáltatok már ilyesmit? Esetleg egy kis tapasztalat? Érdemes lenne kipróbálnom?
1: Ez nem egészségi kérdés?
2: Önmagában a vízhajtó nem gyógyszer. Jó lenne kideríteni, mi lehet az oka a vízvisszatartásnak, és e szerint cselekedni.
Tönkreteszi a vesédet, és rontja a vizelettartási képességet (ezt majd csak pár év mulva veszed észre)
Ha nincs szervi bajod, akkor fogyás céljából ne szedj semmilyen mesterséges vízhajtót.
Ha mindenáron vizet akarsz veszíteni, akkor inkább egyél naponta egy fél kiló epret (cukor és édesitőszer nélkül!!!)
Mesterséges vízhajtók helyett, akkor már használj gyógynövényt/növényit, de ne mindet egyszerre, ÉS azért gondoskodni kell a megfelelő folyadékpótlásáról, mivel a túl sok (egyszerre többféle) vízhajtó hatású növény sem tesz jót.
Ezekkel tedd változatosabbá az étrendedet.
Vízhajtó gyógynövények:
Uborka:
Petrezselyem
Citromfű
Zeller
Dinnye
Csalán
Csipkebogyó
Hibiszkusz
borsmenta
Hársfa
Vízhajtó növények:
almaecet (nemcsak borogatásra)
petrezselyem tea
zöld tea
gyömbér (tea/ital)
Ami a felsorolásból kimaradt:
- Fokhagyma, hagyma, és a kávé is vízhajtó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!