Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mire utalnak a laborleletben...

Mire utalnak a laborleletben levő értékek? Rápillant valaki kérlek az orvosig?

Figyelt kérdés

[link]

Első körben tisztában vagyok vele, hogy nem súlyos eltérések (kivéve a koleszterin az 5,2-höz és az LDL a 3-hoz képest).

Második körben kérlek, ne vitázzunk! Ha zavar, hogy megosztom az orvoshoz jutás előtt vagy aggódom, akkor kérlek, ne bánts!

A koleszterinem kőkemény diéta, sport és jó testsúly ellenére ennyi. Mik a tapasztalatok ezzel?

A cukor még jó? 6 alatt mindenképp jó? Világéletemben 5 alatt volt vérvételeken, itt a vérvételt megelőző hétvégén futottam, sétáltam rengeteget, szénhidrátot se sokat ettem, kifejezetten cukrot nullát, semennyit.

Van teendőm azzal az enyhe gyulladással? Például: futhatok tovább az orvoshoz kerülésig? Vagy inkább semmi megterhelő addig?

A TSH-ról azt tudom, hogy a laborokban ált. 5 körüli a határ, de egyes orvosok évek óta küzdenek, hogy levihessék ezt. 2 alatt jó legalábbis ha babát tervez az ember. Nekem 2 alatt szokott amúgy lenni. Mitől lehet most ilyen 'magas'? Mi a teendő? Nagyon alacsony a pulzusom mostanában, genetikailag is az szokott lenni és mostanában sokat sportolok, de már nem vagyok biztos benne, hogy nem a pajzsmirigyemtől van....

Amúgy full jól vagyok. Annyi, hogy az utóbbi pár hajmosáskor mintha több haj jött volna, akkor nyilván az enyhe gyulladás miatt.

2022. ápr. 26. 11:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

De, szerintem embertelen mennyiségű, pont az egészségem miatt. Orvosról-orvosra járok, refluxos vagyok, nemrég volt gyomortükrözés, féltem, hogy rák lesz, de szerencsére csak 1 db fekély, voltam kardiológián, az előtt is féltem, félek a koleszterinem miatt is, 1 gyógyszer már tuti, nem akarok egy rakással.

Most járt le a próbaidőm és most a politika miatt is idegeskedem.

Ellenben a tavalyi vérvétel előtt annyira féltem és idegeskedtem, hogy attól fogytam 10 kilót 1 hónap alatt. Akkor 2 alatt volt a TSH.

Zöld teát évek óta iszom, de valamiért főleg a munkahelyen. Ott 1-2 bögrével/nap.

Itthonról vagyok ma, még semmi koffein nincs bennem. :D

2022. ápr. 26. 14:13
 12/18 A kérdező kommentje:

Full idegesen most vérnyomás 109/70, p55.

Ez is pajzsmirigytünet vagy ilyen vagyok??

2022. ápr. 26. 14:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is éppen a pajzsmirigyemet vizsgálják agyba-főbe.

A magas tsh pm alulműkösét jelez. Neked az értéken belül van, de pl. az alacsony vérnyomás, pulzus is alulműködéses "tünet". Esetleg érdemes lehet pm ultrahangra elmenned, ott is sok mindent látnak.

Én tegnap voltam vérvételen, tsh, t3, t4, meg antitestek (valami autoimmun cucchoz kellenek). A tsh-m nekem 0,410. 0,380-ig normális, úgyhogy én is kicsit ideges vagyok.. de a pm nem egy nagy baj, az sem, ha gond van vele.

Ha megnyugtat, én ősszel voltam covidos, azóta is az orvost járom, minden bajom van, pl hipochonder lettem kb.

Nyugalmat kívánok, nagy baj biztosan nincsen Veled, a laborod összességében tök jó :)

2022. máj. 4. 20:12
 14/18 anonim ***** válasza:
alulműködést*
2022. máj. 4. 20:12
 15/18 A kérdező kommentje:

Hidd el az előző laborjaim milliószor jobbak lettek, pedig azokban is csillaghullás van.

De azokban nincs gyulladás, nem csak épphogy normális a fehérvérsejtszám, 2 alatti TSH, 5 alatti cukor.

Jobbulást kívánok Neked!

2022. máj. 4. 20:20
 16/18 anonim ***** válasza:

Köszi!

Nagyon akut gyulladás egyébként biztosan nincsen a szervezetedben, mert a crp-d nagyon szép. Nekem mindig azt mondja az orvosom (aki egy gyöngyszem), hogy az az első, ami gyulladáskor megugrik.

Úgyhogy szerintem fuss nyugodtan! Max lájtosabban egy kicsit :)

2022. máj. 4. 20:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Most térek amúgy vissza a futáshoz, mert lesérült a kezem :'D
2022. máj. 4. 20:28
 18/18 anonim ***** válasza:
De fogd mar fel hogy nincs semmilyen gyulladasod
2022. máj. 5. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!