Melyik az a szintű sugárzás ami már percek, másodpercek alatt halálos vagy veszélyes lehet egy emberre?
Elméletileg van/volt olyan dolog a főldön ami 1,5 milliárd sv-t sugárzott. Elvileg ez az az Extreme Dangerous jelzővel jelőlt sugárzási szint. Tudtommal ezt az sv skálát percenként vagy másodpercenként mérik. A lényeg az, hogy amikor a pamkutyáék bementek Csernobilba. Ott abba a markoló gépben mérték a legnagyobb sugárzást. És az is csak 120sv volt. Elvileg ez egy olyan szint amit ha olyan helyen élne az ember ahol állandóan ezt a szintű sugárzást kapná az ember. Csak az emberek 10-20%-a halna meg 2 hónap alatt. Viszont elvileg ott Csernobilban még ma is vannak sokkal durvábban sugárzó anyagok. Pl a pince amit eltorlaszoltak. De ezen kívűl is vannak elvileg még erőteljesebben sugárzó dolgok is. Illetve engem az is érdekelne, hogy vajon amikor a robbanás tőrtént akkor milyen mértékű lehetett a sugárzás. A űrbe viszont egyes anyagok mint pl a Szupernova bizony több Quantilonnyit sugároz ezert is van olyan pusztító ereje. Illetve maga az űr is jobban sugároz mint egy atomerőmünnyi Urán rúd. Elvileg ott az ember már pár perc alatt mutáns lenne. Viszont a tüdő összeomlás miatt halna meg kevesebb mint 1p alatt. Ami meg a nyomásnak köszönhető. Viszont elvileg Csernobil egy időben jobban sugárzott mint a sima űr.
Kár, hogy Ukrajnába most háború van. Mert egyebként elakartam menni én is Csernobilba. Egy tanúlmányi nyaralásra. Bár Japánban is van atomerőmű ami felrobbant. Csak az kicsivel messzebb van és drágább. Mivel ha Japánba mennék akkor nem csak ezért.
" Bár nem tudom kapok e a kérdéseimre választ mert nem tudom hány olyan ember van aki jobban ért ehhez mint én."
Ha te vagy a legjobb, akkor miért kerdezel?
Inkább TUDOMÁNY téma ez, nem?
Egyrészt szóltam, hogy ez inkabb tudomány téma mett nagyon elvont.
Másrészt meghatott a szerénységed.....
6# Megförmesztette! 😂 Hjajj hatos, te iszonyú jó fej vagy!
Köszönöm! Hatalmasat nevettem! 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!