Szerintetek mitől romolhat a fiam szeme? 16 éves. Én a sok telefonra gondoltam, de mondja, hogy az osztálytársai többet telefonoznak nála, és nekik nem romlik a szemük.
Ezt így nem lehet megmondani, hogy a telefontól.
-A sok "közelre nézés" valóban összefügg a rövidlátással, de ennyi erővel nem kellene leckét írnia és könyvet olvasnia sem.
-A modern táplálkozás is. Van rá bizonyíték, hogy a magas cukortartalmú étkezés (=átlagos európai étkezés) is hozzájárul
-Jelentősen hozzájárulnak még a genetikai tényezők is
Szóval sokat nem lehet tenni megelőzésként. Szemüveget kell hordania.
Nekem is elromlott a szemem olyan 16 éves korom körül. A családomban senkinek nem volt ilyen. Viszont most 50 évesen jobban látok, mint a kortársaim. (Szemüvegem nincs is.)
De én nő vagyok és az optikus most mondta nemrég, hogy a lézeres szemműtétet direkt fiatal férfiak jelentős(ebb) szemromlására találták ki eredetileg. Szóval lehet, hogy érdemes ennek utánanézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!