Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A bradicardiával konkrétan...

A bradicardiával konkrétan milyen értékek és tünetek esetén foglalkoznak az orvosok és mikor indokolt pacemaker?

Figyelt kérdés

Nekem akkor is volt, amikor éppen nem sportoltam eleget (sőt nagyon keveset) és enyhe túlsúly is volt rajtam.

Jelenleg rendszeres, az ébredéskori 50-55 között van fixen.

Ma volt kellemetlen, mert koffeinfogyasztás után 1,5-2 órával leesett a pulzusom 50 körülre (tehát alatta is volt), ránéztem pulzoximéterrel is, azzal 45 volt a legkisebb érték. A tünet az volt, hogy legyengültem, főleg a karjaim, nem olyan durván, mint 30 fokban szokott, de azért kellemetlen volt, később enyhe légszomjam is volt (már ha ezt hívják így). Érdekes, a vérnyomásom 120/71 volt a szokásos kb. 100/65 helyett. :D Tehát káosz volt. Kb 1-2 óra múlva nőtt a pulzusom, de maradt 60-65 között - nappal, ülve picit több szokott lenni.

(Maximum zöld teát fogyasztok, amiben koffein van, azt sem minden nap. Ma 3,3 deci kólát ittam.)

Gyenge erőnlétű ember vagyok és sportolok, de nem is tartom elegendőnek a kardiót, amit csinálok.

Mégis milyen értékektől számít kórosnak a dolog?

2022. márc. 30. 19:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Közelít sajnos felülről az 50-hez.
2022. márc. 31. 09:53
 12/13 anonim ***** válasza:

De az azért még bőven nem olyan rossz!

Nekem 5× volt szív UH és 1× 52.5 mért egy orvos , a többi alkalommal 62.5 volt az ef , elég fura

2022. márc. 31. 10:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Hogy vagy kérdező ? Milyen a pulzusod ?
2022. máj. 14. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!