Epekő műtét után mi lenne természetes, ha nagy vágással sikerült begyulladva a műtét?
Sziasztok!
Epekő műtétem volt 3 héttel ezelőtt. A műtőben 6 és fél órát voltam, ebből állítólag 4 órát műtöttek. Van a jobb mellem alatt-tól egészen a gyomrom közepéig egy 10 cm-es vágásom. A köldökömnél egy 3 cm-es + 2 db 2 cm-es vágásom. A problémám az, hogy iszonyat gyenge vagyok és még mindig nagyon fáj. Fel vagyok puffadva. Nem a külső varratok fájnak, hanem belül. Állítólag a májamból is ki kellett venni és komplikációként gyomorvérzésem + érszakadásom is volt. Sajnos egy orvos rezidens kezdte el a műtét, majd amikor felébredtem 7 orvos vett körbe. Édesanyámnak azt mondták, hogy "Nagyon szörnyű és komplikált volt a műtét".
Meddig leszek még gyenge?
Természetes, hogy eddig a jobb felem el volt zsibbadva, amikor az ülésben elfáradtam és most, hogy már csak a nagy vágás alatti rész van elzsibbadva, sokkal jobban érzem a fájdalmakat.
Kérem segítsen Aki tud, ebből még mi várható!?
Házidoki vért vetetett, amiből kiderült a vérsüllyedésem még mindig 30 és más egyéb rossz értékeim is vannak...
Az durva. Rajtam 3 db 1-2 centis vágás van, nekem laporoszkoppal csinálták.
A vérben a vasad rendben volt? Lehet talán vérszegénység az oka hogy ilyen gyenge vagy.
Pihenj sokat ... nekem annyi komplikáció volt hogy vérzékenynek bizonyultam és nagyon kivéreztem, már vért akartak adni a végén, csak nem hagytam .. nekem is volt 2 hét mire összeszedtem magam.
Kitartás.
A körzeti orvosom fel van háborodva, hogy valamit jól elszúrtak, de ez nem derül ki őszintén soha sajnos.
Ja és mióta a kórházból kijöttem a hőmérsékletem 37 és 37.6 között van + alacsonyabb a vérnyomásom, eleinte amikor kijöttem a kórházból 80/40 volt.
Nekem is laporoszkoppal szerették volna csinálni, de amikor felnyitottak derült ki, hogy elég nagy a baj.
A vashiányra 99 óta szedek napi 1 Ferrograd Folicot.
Köszönöm válaszodat!
Üdvözletem: Csabka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!