Másnak is iszonyú száraz a bőre?
Igen, télen nekem is az lesz. Bár azért nem vérzik.
De most már jobb, hogy jobb lett az idő.
Nekem télen semmi bajom nem volt vele, most meg konkrétan darabokra foszlik a kézfejem, annak ellenére hogy minden este lefekvés előtt jó vastagon bekenem nagyon zsíros krémmel.
Gondolom köze van ehhez a nagy szárazsághoz. Rég volt eső, alacsony a páratartalom.
Ugyanez van nálam is. Főleg a kézfejem tiszta seb és vér ilyenkor. Ami egyrészt fájdalmas tud lenni eléggé, mert a sebek a mozgatás hatására is húzódnak, meg kézmosásnál a szappan csípi, stb., másrészt kellemetlen nagyon, mert folyton összekenek vérrel mindent, ruhákat, ágyneműt, stb.
Nálam télen alapból mindig ez van, de most különösen rájátszik ez a hetek óta tartó, általad is említett 20 %-os páratartalom, ami rendkívül alacsonynak számít. Én is kenem folyamatosan a kezemet mindenféle hidratáló, extra száraz bőrre való krémekkel, de olyan sokat nem segítenek sajnos.
Nekem is mindig nagyon száraz volt a kezem, repedezett, fonnyadt is volt mellé, 60 évesnek nézett ki a kezem. Nyáron is repedt, fonnyadt volt.
Aztán vettem Himalaya gyógynövényes intenzív hidratáló krémet, belekevertem 2-3 evőkanál ricinus olajat és e-vitamint (van benne egyébként is valamennyi).
Ezt használom már jó ideje minden nap, és selymes puha lett a bőröm, az arcomon is. Még az apróbb ráncokat is eltüntette. Az ismerősök is észrevették az arcon, meg amikor megfogják a kezem. Babakéz puhaságú lett tényleg. :)
A klóros víztől kézmosás, meg a sok kézfertőtlenítéstől nagyon kiszárad a bőr, gyorsan be szoktam kenni utána, és nincs gond. A fürdés is nagyon kiszárítja a bőrt.
A ricinus olaj egyébként önmagában is nagyon jó hidratáló és ránctalanító, ráadásul olcsó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!